Zelf henna in je haar doen
07 februari 2020 

Zelf henna in je haar doen

Henna, natuurlijke henna, is niet geschikt voor blonde mensen. Bij blonde mensen krijgt henna een oranje kleur. Ben je niet blond, wil je graag een mooie gloed over je haren, maar heb je geen behoefte aan chemische middelen, dan is henna het ideale product voor jou. Het resultaat ziet er niet alleen mooi uit, maar henna is ook nog goed voor je haar. Je haar krijgt er een natuurlijke glans en een mooie rode gloed mee. Henna is een natuurproduct, afkomstig van de hennastruik. Van oorsprong komt deze struik voor in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De rode kleurstof uit de struik wordt gebruikt voor het verven van nagels, handpalmen en haar. Bij Arabische bruiloften is henna erg populair.

Hoe gebruik je henna op je haar?

Stap 1

Zoek de kleur henna die bij jou past en haal daarna de juiste mix in huis. Heb je lang en veel haar, dan heb je aan een pakje niet genoeg. Doe vervolgens precies wat er op de verpakking staat. Let op: gebruik warm, maar geen kokend water, daarvan gaat de henna kapot en verliest het z’n werking.

Stap 2

Als het goed is heb je nu de juiste hennamix gemaakt.

Stap 3

Trek handschoenen aan voordat je begint met verven. Deze handschoenen kun je overal kopen, denk bijvoorbeeld aan de Action, Kruidvat, drogisterijen.

Stap 4

Maak een aantal scheidingen in het haar, zoals je ook doet bij het verven van het haar. Maak het haar vast met haarklemmen, heb je die niet in huis, dan kun je ook elastieken gebruiken.

Stap 5

Verdeel de henna pluk voor pluk over je haar en wrijf  de pasta goed in het haar. Als je alle plukken hebt gehad, pak je al het haar bij elkaar en zet het in een knot vast op het hoofd.

Stap 6

Gebruik nu keukenfolie en doe die om de knot heen. Laat de henna ongeveer 3 uur of langer intrekken voor een mooi eindresultaat. Als je merkt dat de pasta uitloopt is dat geen probleem, haal het gewoon even weg met een washandje.

Stap 7

Spoel je haar goed uit en was het met een goede shampoo. Gebruik daarna een goede conditioner. Droog het haar met een handdoek.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected