Zeemeermin vlecht
31 juli 2019 

Zeemeermin vlecht

Zeemeermin vlecht je kent ze wel uit tekenfilms vrouwen met een lange vin. We verdiepen ons steeds meer in verschillende vlecht creaties elke keer kom je wel wat nieuws tegen. Dit keer wel iets heel speciaals een zeemeermin vlecht een mooie fantasierijke vlecht die je op verschillende manieren kan toepassen. Om een mooie zeemeermin vlecht in het haar te maken is het belangrijk dat je half  tot lang haar hebt zo komt de zeemeermin vlecht het mooiste uit. Benieuwd hoe je deze bijzondere vlecht maakt lees dan even verder en bekijk het filmpje.

zeemeermin vlechtZeemeermin vlecht maken

Stap 1

kam al het haar naar achteren toe, en maak een klein vlechtje aan de zijkant van boven het oor. Breng het kleine vlechtje achterlangs naar het andere oor en maak die vast met een klein schuif speldje.

Stap 2

Pak een klein plukje haar van 2 centimeter onder het kleine vlechtje vandaan. En verdeel die door 3 gelijke plukjes zodat je een begin van een vlecht kan maken.

Stap 3

De eerste 2 knopen maak je zonder dat je er haar bij pakt, bij de derde keer overslag pak je een klein beetje haar van de zijkant. zoals je ook doet bij een invlecht.

Stap 4

Vlecht je haar net zo lang door tot de haargrens en doe er een klein elastiekje in zoals je kan zien in de video hieronder.

breng dan al het haar naar de zijkant van het hoofd.

Stap 5

Ga door met vlechten pak weer plukje bij plukje bij doe dit boven langs. Als je niet weet hoe dit moet is het belangrijk dat je goed na de video kijkt.zeemeermin vlecht

Stap 6

Je maakt de zeemeermin vlecht helemaal af maak de onderkant vast met rubberen elastiekje. Je kan er zelf voor kiezen om de zeemeermin vlecht af te maken met een mooi lintje of een strikje.

 

Wat heb je hiervoor nodig

1 Een kam

2 Een borstel

3 Haar spray

4 Kleine elastiekjes

5 geduld

In deze video wordt nog een keer uitgelegd hoe je zelf een zeemeermin vlecht kan maken

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected