Watervalvlechtcombinaties
27 januari 2020 

Watervalvlechtcombinaties

We kennen ondertussen allemaal de standaard watervalvlecht. Een van de mooiste vlechtsoorten. Natuurlijk gaan we steeds meer experimenteren met verschillende combinaties om te kijken wat het mooiste resultaat geeft. Zo kunnen we de watervalvlecht combineren met mooie pijpenkrullen, maar we kunnen er ook voor kiezen om de strengen uit de watervalvlecht door te vlechten. We kunnen zoveel verschillende creaties maken, maar waar begin je dan mee? Ga je de strengen krullen, doorvlechten, doe je er kraaltjes in of laat je het gewoon lekker hangen? Kijk mee en bepaal zelf welke watervalvlechtcombinaties jij het leukste vindt om te maken.

Watervalvlechtcombinaties

Combinatie 1

Je watervalvlecht combineren met prachtige pijpenkrullen. Hiervoor heb je een goede krultang nodig en natuurlijk haarspray. Pak steeds de haarstrengen die uit de watervalvlecht vallen streng voor streng op en spuit er haarspray in zodat de krullen langer blijven zitten. Krul elke streng tot aan de vlecht. Houd de krultang ongeveer 15 seconden in het haar en laat dan het plukje los. Als je klaar bent krijg je een  sprookjesachtige waterval.

Combinatie 2

Natuurlijk kun je de watervalvlecht ook combineren met nog meer vlechtjes. Pak het haar weer streng voor streng op en kam de strengen voorzichtig even uit. Per streng vlecht je al het haar helemaal door. Dit maak je onderaan vast met een elastiekje. Doe dit zo bij alle strengen. Als je alle strengen hebt doorgevlochten krijg je een hele lieve look. Dit effect kun je nog versterken door in ieder vlechtje een klein strikje te doen.

Combinatie 3

Het is natuurlijk ook heel leuk en apart om elke streng van de watervalvlecht anders te maken. Bijvoorbeeld van een streng een vlechtje maken en van de volgende streng een twistvlecht. Zo kun je steeds afwisselen. Wil je het nog aparter, dan kun je van de 3e streng een visgraat maken en van de 4e een klein strikje. Als je zelf een beetje gaat combineren zul je merken dat het heel leuk is om aparte haarstijlen te oefenen. Zo creëer je een unieke look!

Extra tips voor de watervalvlechtcombinaties

1 Kam de strengen goed uit.

2 Gebruik haarspray bij de 1e combinatie.

3 Zorg voor genoeg kleine rubberen elastiekjes.

4 Gebruik je fantasie.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected