Vlechten voor kort haar
28 april 2019 

Vlechten voor kort haar

Welke vlechten zijn leuk voor kort haar?

  • Invlecht
  • Opvlecht
  • Diadeem vlecht
  • Cornrows
  • 5 strengen vlecht

Op de website worden deze leuke vlechttechnieken stap voor stap uitgelegd, dus neem zeker een kijkje op de website voor de leukste ideeën voor vlechten in kort haar!

Hieronder vind je de instructie om een invlecht te maken. De invlecht is een hele mooie vlechttechniek die je ook kunt gebruiken bij korte haren. Met de techniek van de invlecht kun je ook andere vlechten maken, zoals het invlechten van de 5 strengen vlecht.

–          De invlecht

Vlechten voor kort haar

Stap 1 – de start

Kam je haar even goed door en maak het als dat nodig is een beetje nat met de plantenspuit. Voor pluizig haar kun je het beste een haar serum gebruiken om te zorgen dat de haren mooi glad blijven zitten. Pak eerst een beginpunt aan de voorkant van je hoofd. Maak daarna drie gelijke strengen.

 

Stap 2 – knopen

Begin met drie knopen zonder haar er bij te pakken. Zorg ervoor dat je in het begin strak invlecht voor een mooi eindresultaat. Let er op dat je bovenlangs vlecht! Bij het invlechten gebruik je altijd de BOVENHANDSE vlechttechniek.

 

Stap 3 – haar erbij pakken

Pak nu links en rechts telkens haar erbij. Je blijft dit net zolang doen totdat je al je haar hebt gebruikt. Het haar erbij pakken gaat het beste met een punt kam, maar het kan ook prima met je vingers. Haal de nieuwe plukken haar goed los van de rest van je haar, dit maakt het invlechten gemakkelijker.

 

Stap 4 – de finish

Het laatste stukje in je nek eindig je met een breed stukje haar. Zo voorkom je hangende strengen. Vlecht de vlecht helemaal af tot het einde en maak hem vast met een elastiekje. Je kunt het einde van de vlecht versieren door er een strikje, lintje of klem aan vast te maken.

Good luck!

In deze video wordt de techniek van de invlecht nog een keer duidelijk uitgelegd.

Nog een paar leuke ideeën voor vlechten in kort haar.

Vlechten voor kort haarVlechten voor kort haarVlechten voor kort haar

Vlechten voor kort haar Vlechten voor kort haarVlechten voor kort haar

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected