Vissengraat in staart in een paar stappen.
28 april 2019 

Vissengraat in staart in een paar stappen.

Wil jij jouw vlecht opleuken? Vlechten.net legt uit hoe je een vlecht in je staart kan maken, maak je vlecht leuker bij vlechten.net. in een paar stappen wordt uitgelegd hoe je een vissengraat in een staart maakt, dit kapsel kan je heel gemakkelijk thuis maken.

vlecht in staartStap 1 – de start

Allereerst pak ik een pluk vast aan de voorkant, deze hoeft niet al te netjes. Het maakt niet uit of je de pluk links of rechts van de scheiding maakt, je kan zelf kiezen welke kant je het makkelijkste vindt om te vlechten. Van deze pluk maak je een vissengraat vlecht, dus je deelt deze pluk in 2 delen. Je doet iedere keer het buitenste gedeelte van de pluk naar de andere pluk toe. Als je niet weet hoe je een vissengraat vlecht moet maken kijk op onze site de uitleg van de vissengraat vlecht.

Je vlecht deze vlecht niet op spanning want het wordt niet een strakke vlecht. Je maakt deze vlecht tot dat die het red tot de elastiek. Dus als je een staart gaat maken moet die tot de elastiek gevlochten zijn. vlecht deze vlecht naar de richting van de staart die je gaat maken.

Nu je de vlecht af hebt gemaakt maak je deze vast met een elastiekje.

Stap 2 – Vlecht uitrekken

Nu de vlecht af is ga je de vlecht uit elkaar trekken zodat het een soort nonchalante vlecht wordt. Je begint bij de onderkant en dan de buitenkant van de vlecht, dus je laat binnenin de vlecht op spanning staan. Je pakt rustig de buitenkantjes van de vlecht en die trek je een beetje naar buiten zodat ze vlecht breder wordt. Dit doe je aan beide kanten van de vlecht.

Stap 3 – De staart

Je begint met je haar glad te borstelen zodat er ook geen klitten meer in zit, dan begin je met het haar allemaal op te pakken en de vlecht moet er ook bij zitten, nu maak je een hoge staart. Zorg ervoor dat de vlecht goed in het zicht blijft.

Nu pak je een pluk van de staart en daar ga je het zelfde mee doen, een vissengraat vlecht maken.

Deze vlecht maak je tot het einde van je haar.

Stap 4 – de finishvlecht in staartvlecht in staart

Als je klaar bent met de vlecht ga je deze vast maken met een elastiekje en ga je deze ook uitreken zoals je bij de eerste ook hebt gedaan.

Doordat je weer een vlecht maakt in je staart lijkt alsof je een lange vlecht hebt die helemaal doorloopt. Als je klaar bent spray je er nog haarlak in en is je staart klaar.

Je kan je staart ook met verschillende vlechten leuker maken zoals je hiernaast ziet.

Veel vlecht plezier!

in deze video wordt nog een leuke vlecht voor in een staart uitgelegd

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected