visgraat vlecht
28 mei 2019 

visgraat vlecht

visgraat vlecht is een vlecht met een eigen techniek. Het ziet er ingewikkeld uit maar iedereen kan deze vlecht leren. Belangrijk bij deze techniek is dat je de strengen goed onder controle. Je vlecht namelijk met vier strengen. Omdat je met vier strengen vlecht krijg je de specifieke  visgraat structuur waar de vlecht zijn naam aan te danken heeft. Verder moet je vooraf bepalen of je een grove of een fijne visgraat wil maken. Hierbij moet je rekening houden met dikte van de haar strengen. Je kan echt verschillende kanten opgaan met de visgraat vlecht je kan de visgraatvlecht vanaf de bovenkant mee invlechten zo krijg je de Franse visgraat vlecht. Bij de Franse visgraat vlecht pak je eerst wat grotere haarstrengen en ga je daarna over na wat dunnere haar strengen.  Zo krijg je een mooie Franse invlecht dit is een van de makkelijkste vlechtsoorten. Voor je kan variëren met deze vlecht moet je eerst zorgen dat je de vlecht techniek goed beheerst. Pas dan kan je allerlei leuke dingen met je haar doen. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je de visgraat vlecht moet maken.

 

 

Maak nu zelf ook de visgraat vlecht

 

visgraat 1

 

Stap 1 – de start

Pak je haar bij elkaar en verdeel het in twee gelijke delen. Kam je haar met een kam voor een nette vlecht. Wil je een nonchalant effect? Kam je haar dan met je handen.
Bij pluizig haar kan je het beste eerst een haarserum gebruiken voordat je de visgraat vlecht gaat maken.

 

 Stap 2 – haar erbij pakken

Pak een plukje haar vanuit de buitenkant van links of rechts en sla het bovenlangs naar de andere kant. Pak het nieuwe plukje samen met de rest van dat deel van je haar en trek de streng goed aan. Herhaal de vorige stap op dezelfde manier, maar nu vanaf de andere kant. Blijf net zo lang de stappen herhalen totdat je vindt dat de vlecht lang genoeg is.Voor een fijne visgraatvlecht maak je de plukjes zo dun mogelijk. Wil je een grovere visgraatvlecht? Maak de lokjes dan wat dikker.

 

Stap 3 – de finish

Als je de vlecht lang genoeg vindt dan maak je de visgraat vlecht goed vast met een elastiekje. Spray er wat haarlak over zodat de vlecht goed blijft zitten. Je kan de visgraat vlecht natuurlijk een beetje opvrolijken door er bijvoorbeeld een haarstrikje in te doen of een ander accessoire, het is natuurlijk wat je zelf het leuks vind om in het haar te doen.

 

 

Extra tips voor een mooie visgraat vlecht

 

  1. Kam het haar goed uit voordat je de visgraat vlecht gaat maken.
  2. gebruik een haarserum om pluizig haar te voorkomen.
  3. verdeel het haar door 2 gelijke delen zo krijg je een hele mooie visgraatvlecht.
  4. Voor een slordige visgraat vlecht kam je het haar door met je handen.
  5. Je kan de vlecht leek op leuke met een leuk strikje lintje of iets anders dat je in het haar kan plaatsen.

 

 

 

HIER ZIE JE NOG LEUKE VISGRAAT VLECHT ONDER ELKAAR STAAN

 

 

visgraat vlechttt

 

 

visgraatstrik

 

visgraat roze

 

visgraar vlecht strak

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected