Wat kan je doen tegen vettig haar?
12 juli 2019 

Wat kan je doen tegen vettig haar?

Vettig haar, Vele van ons hebben wel eens last van vettig haar het haar oogt onverzorgd en kan zelfs gaan glimmen. Vele van ons hebben hier wel eens last van maar er zijn ook mensen die er vaker last van hebben sommige van ons krijgen het snel en andere weer helemaal niet het ligt ook aan het haar type. Het zo vaak mogelijk wassen van het haar, om vet te voorkomen is niet de juiste oplossing veel mensen met vettig haar maken deze fout. Om vettig haar te voorkomen is het ook belangrijk dat je weer de juiste voedingstoffen binnen krijgt veel drinken helpt ook zo krijgt je hoofd huis vocht binnen. Zonder vocht word de hoofdhuid droog en zorgt er dan voor dat het haar vettig word.

Vet haar

Vettig haar voorkomen.

Tip 1

Een veel voorkomende tip bij zowel futloos haar droog haar en natuurlijk vettig haar. Gebruik zo min mogelijk hitte verwarmende producten denk hierbij aan je stijltang, krultang en natuurlijk je föhn. Zo komt er meer talg vrij op de hoofdhuid en zorgt er dan voor dat je haar vettig word.

Tip 2

Probeer zo veel mogelijk je hoofdhuid te laten rusten. Het is niet erg als je het af en toe kamt maar ga niet de hele dag met je handen door het haar. Maar kan het gewoon een keer goed uit en klaar.

Tip 3

Gebruik speciale haar producten tegen vettig haar. Zo kun je ook speciale shampoos en conditioneer kopen die je haar helpt vet te voorkomen. Probeer zo min mogelijk je hoofd huid aan te raken maar vooral goed in het haar te verdelen.

Tip 4

Als je merkt dat je aan  het transpireren bent bijvoorbeeld door de warmte of van het sporten. is het belangrijk dat u gelijk het haar gaat wassen. Transpiratie en vet zorgen ervoor dat het alleen maar erger wordt.

sport

Tip 5

Vervang je katoenen kussensloop in een zijde kussensloop. Katoen zorgt er namelijk voor dat er extra talg word aangemaakt en talg zorgt er weer voor dat het haar vettiger word.

zijde kussensloop

Tip 6

Als je vettig haar hebt is het ook goed om af en toe een anti droogshampoo te gebruiken. Gebruik je anti droog shampoo wel alleen op het haar want je hoofdhuid blijft hoe dan ook nog gevoelig.

Tip 7

Probeer zo nu en dan af te wisselen van shampoos. Je haar raakt namelijk gewend aan de werking van de shampoo en op een geven moment werkt de shampoo niet meer en ben je genoodzaakt om een andere shampoo in huis te halen.

Tip 8

Hoe herken je vettig haar? Vettig haar kun je makkelijk herken Het haar hangt meestal in slierten naar beneden. het heeft totaal geen volume en hangt er nogal slap bij het heeft ook een aparte glans alsof je het haar al enige tijd niet hebt gewassen.

Tip 9

Wist je dat je aan het eind van je ongesteldheid ook last kan krijgen van vet haar. De hormonen in je lijf zorgen er namelijk voor dat je extra talg aan maakt. Dit is per persoon verschillend.

Tip 10

Gebruik in de avond een talkpoeder het is de bedoeling dat je een kleine beetje talk poeder over het hoofd huid strooit zodat het talkpoeder het vet absorbeert.

talkpoeder

 

Bekijk deze video voor nog meer tips tegen vettig haar.

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected