Twistvlecht

Twistvlecht is een leuke variant. De draai, ‘de twist’ ga je mooi terug zien in de vlecht. Bij deze vlecht is het belangrijk dat je de strengen goed opdraait voordat je begint met invlechten. Als je deze techniek eenmaal door hebt kan je verschillende leuke twisten maken in het haar. De twistvlecht laat een chique stijlvolle look achter heb je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak en weet je niet wat je met je haar moet doen dan is dit het ideale kapsel. Voor verschillende gelegenheden kan je de twist vlecht goed gebruiken. Ook is deze vlecht erg populair onder de Amerikaanse sterren zo zijn er al vele twist vlechten over de rode loper gespot. Bij zowel zangeressen actrices en reality-tv sterren. En nu kun je de twist in de vlecht zelf ook leren. Lees dit artikel rustig en zorgvuldig door en probeer de twistvlecht nu ook zelf te maken.

De twist in de twistvlecht maken leer je hier!

Twistvlecht

Stap 1 – de start

Kam je haar goed door en maak eerst een hoge Paardenstraat probeer de bobbeltjes in het haar weg te kamen en er daarna een elastiek om heen te doen. Daarna maak je  drie gelijke strengen. Draai de streng in je linkerhand goed op probeer dit zo strak mogelijk te doen. Zo blijft de twistvlecht mooier en langer in model zitten.

Stap 2 – doorslaan

Sla de haarstreng nu tussen de twee andere door zoals bij een drie strengen vlecht. Houd de ene streng die nu in je linkerhand komt te liggen even goed vast. Probeer de andere 2 strengen niet door de linker haarstreng te mengen de strengen moeten echt goed uit elkaar blijven.

Stap 3 – indraaien

Draai nu de twee strengen die in je rechterhand liggen naar binnen toe. Draai de streng die nu in je linkerhand ligt opnieuw in. Vlecht daarna door maar zorg dat je alles goed blijft indraaien! Het indraaien is heel belangrijk bij het indraaien van de twistvlecht.

Stap 4 – de finish

Maak de draaivlecht tot onderaan helemaal af. Maak de vlecht aan het einde goed vast met een elastiekje en laat de vlecht daarna los. Nu zie je pas het eindresultaat! Het is een mooi gezicht en helemaal niet moeilijk om te maken. Een leuk vlecht om de hele dag mee te stralen!

EXTRA TIPS OM DE TWISTVLECHT HELEMAAL AF  TE MAKEN

  1. Voordat je een paardenstaart gaat maken is het belangrijk dat je het haar goed doorkomt zodat je een mooie strakke hoge staart krijgt.
  2. Als er bobbels in het haar komen kan je die goed verwijderen door er een aantal keer met een kam overheen te gaan.
  3. Kam het haar nogmaals uit dat in de paardenstaart zit bij pluizig haar adviseren wij het haar vochtig te maken hiervoor maak je gebruik van een plantenspray.
  4. Houd de 3 strengen goed van elkaar gescheiden zodat je twist vlecht een mooier en beter effect krijgt.
  5. Twist de vlecht helemaal door tot je echt niet meer verder kan zo gaat de twist vlecht minder snel door elkaar.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected