Topknot

Het halve knotje boven op het hoofd is een grote trend, dit wordt ook wel een topknot genoemd. Ben jij fan van dit kapsel en zou jij dit ook wel willen dragen? De topknot is een makkelijk kapsel, vooral geschikt voor als je even geen tijd hebt om uitgebreid je haar te doen. Je kunt het halve knotje al in een paar minuten maken, want moeilijk is het absoluut niet. Je kunt de topknot op verschillende manieren maken zodat het kapsel helemaal naar je eigen smaak is. Ben je een wild type, zorg er dan voor dat het knotje warrig op je hoofd zit. Ben je juist netjes, dan zal een strak knotje je beter staan. Wist je dat verschillende sterren, zoals bijvoorbeeld Ariana , al met dit kapsel zijn gespot?

Hoe maak je de topknot bij jezelf?

 

Stap 1

Kam je haar goed uit zodat je de topknot in een keer goed kunt maken. Wil je de topknot strak op je hoofd hebben, dan kun je het haar eerst vochtig maken met een plantenspuit, zodat je uiteindelijk een mooie strakke knot hebt.

 

Stap 2

Neem een deel haar mee naar achteren, ongeveer vanaf boven het ene oor naar het andere oor. Je kunt hiervoor een puntkam gebruiken, maar je kunt de scheiding ook met je vingertoppen maken.

 

Stap 3

Kam het haar met je vingers naar achteren toe. Als je een strakke top knot wilt is het handig om een kam of borstel te gebruiken.

 

Stap 4

Twist het haar in een knotje boven op het hoofd en maak het daarna vast met een klein elastiekje. Als je de twist niet mooi vindt, kun je ook gewoon een simpele knot maken.

 

Stap 5

Om de topknot goed op het hoofd te laten liggen gebruik je een aantal schuifspelden. Match de schuifspelden met je eigen haarkleur zodat ze niet opvallen.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected