Staartvlecht
27 december 2019 

Staartvlecht

Een van de makkelijkste vlechtsoorten die er zijn is natuurlijk een eenvoudige vlecht in een paardenstaart. Je kunt deze vlecht op verschillende manieren maken: in een hoge staart, een middenstaart of in een lage paardenstaart. Dit kapsel is super handig voor als je even weg moet en je haar niet mee wil werken. Met een hoge en strakke staartvlecht lijken je ogen iets kleiner en krijg je een fashionlook. Deze look is vooral leuk met heel lang haar. Mocht je dat niet hebben, dan kun je natuurlijk gebruik maken van nep haar dat je tussen het eigen haar mee kunt vlechten.

Staartvlecht maken

Stap 1

Kam het haar goed uit. Mocht je pluizig haar hebben, maak het dan een beetje vochtig met lauw water. Gebruik hiervoor een plantenspuit. Maak het haar niet te nat, daardoor wordt het vlechten moeilijker.

Stap 2

Maak een mooi strakke hoge paardenstaart. Het is het mooiste om hiervoor een kam te gebruiken, zodat je geen bobbeltjes in het haar krijgt. Zorg ervoor dat je een goede elastiek bij de hand hebt, om te voorkomen dat je staart naar beneden zakt.

Stap 3

Kam het haar in de paardenstaart nog eens goed uit. Verdeel het haar daarna in drie gelijke strengen. Begin met de linker haarstreng, breng die naar de rechterkant. Vervolgens pak je de rechterhaarstreng en die breng je naar het midden. De middelste haarstreng gaat dan naar de linkerkant. Dit herhaal je steeds tot er ongeveer 2 cm overblijft.

Stap 4

Voor een fashionable look is het belangrijk dat je de strengen goed en stevig aantrekt. Kies je voor een stoere staartvlecht, dan kun je losjes vlechten en een stukje van de haarstrengen uit laten steken.

Stap 5

Je bent nu klaar met vlechten, alleen nog even vastmaken. Ook hierin heb je verschillende keuzes, vastmaken met een mooi lint, waarmee je eventueel een strikje kunt maken, vastmaken met een speldje of natuurlijk gewoon met een elastiekje.

Bekijk de video over pistooltechniek en maak tegelijkertijd een staartvlecht

Tips voor je staartvlecht

1 Kam het haar goed uit.

2 Zorg dat je haar een beetje vochtig is, gebruik hiervoor een plantenspuit.

3 Zorg ervoor dat je een kam bij de hand hebt om bobbels in het haar te voorkomen.

4 Gebruik een goede elastiek.

5 Gebruik een borstel of kam.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected