Simpel haarstrikje
23 januari 2020 

Simpel haarstrikje

We hebben eerder al verschillende strikjes gemaakt van het haar. Allemaal zitten ze net zo leuk en mooi in model als het haarstrikje uit dit artikel. Wat is er nu dan anders? Dit haarstrikje is het makkelijkste en simpelste haarstrikje ever! Heb je het een keer heel druk, moet je onverwachts ergens heen en is je haar een mess, dan is dit kapsel een echte life saver.  Dit strikje neemt maximaal 5 minuten van je tijd in beslag en je ziet er super leuk mee uit. Het strikje geeft je een lieve look en je kunt het leuk combineren met je kleding, vooral printjes met een strikje maken deze look helemaal af. Zorg ervoor dat je een schuifspeld en een haarserum bij de hand hebt om dit kapsel te kunnen maken. Volg alle stappen rustig en wie weet wordt dit je volgende lievelingskapsel.

In 5 minuten een prachtig klein haarstrikje maken

Stap 1

Voordat je een strikje in het haar gaat maken, is het belangrijk dat je het haar goed uitkamt, totdat alle klitten uit het haar zijn. Maak je haar daarna glad door er een haarserum in te doen.

Stap 2

Pak aan beide zijkanten van je hoofd een pluk haar. Zorg ervoor dat je 2 gelijke plukken hebt. Deze 2 plukken breng je aan de achterkant in het midden van je hoofd samen.

Stap 3

Strik het haar op dezelfde manier als je zou doen met veters: 2 plukken, de ene gaat onderlangs de andere en de tweede pluk gaat boven langs. Daarna maak je 2 lussen en daar maak je een strikje van.

Stap 4

Maak het strikje vast met maar 1 schuifspeld. Schuif het speldje aan de bovenkant van het middenstuk onder langs vast aan het hoofd.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected