Schuine vlecht
28 mei 2019 

Schuine vlecht

is een variant op de normalen Frans invlecht. De naam verraad de vlecht al wel een beetje de schuine vlecht word natuurlijk schuin over het hoofd heen gevlochten. Deze vlecht is al meerdere malen gespot bij Gigi Ravelli die de rol van Lorena vertolkt in de tv serie goeden tijden slechte tijden zo zie je maar dat vlechten nog lang niet uit zijn. aankomend jaar zullen wij nog veel schuine invlechten zien. De schuine invlecht word gevlochten met de bovenhandse vlechttechniek. Als je deze vlecht onderhands gaat vlechten dan krijg je een schuine opvlecht dat is het tegenovergestelde dan de invlecht. Let daarom wel goed op of je de bovenhandse of de onderhandse vlecht techniek gebruikt.
In dit artikel lees je hoe je de schuine vlecht stap voor stap maakt. Een leuke makkelijke simpele en vooral hippe vlechtsoort.

 

Een mooie schuine vlecht maken in slechts een paar stappen.

Pancake lace braid

Stap 1 – de start

Kam het haar goed uit voordat je gaat beginnen met vlechten maak het haar een klein beetje vochtig dat maakt het vlechten een stuk makkelijker. Begin links of rechts van je hoofd met de basis invlecht. Pak een klein haar plukje en verdeel die door 3 gelijke strengen zodat je kan beginnen met een mooi schuine vlecht.

 

Stap 2 – naar de overkant

Vlecht schuin naar de tegengestelde kant van waar je bent begonnen. Let op dat je niet te grootte haarstrengen tegelijkertijd bij elkaar pakt het kan wel maar om je schuine vlecht langer in te laten zitten kan je het beste de schuine vlecht strak in vlechten. Zo kun je de hele dag door met een mooi kapsel in je haar.

 

Stap 3 – slag of strak?

Bepaal hoe je de schuine vlecht wilt hebben. Met een kleine slag of strak van boven naar beneden?  Als je een keuze hebt gemaakt dan kan je beginnen met de  schuine vlecht. Als je er voor kiest om een slag in je schuine vlecht te maken moet je opletten dat je de strengen niet te strak aantrekt.

 

Stap 4 – de finish

Je maakt de vlecht helemaal af en maakt het vlechtje vast met een rubberen elastiekje je kan de schuine vlecht helemaal eigen maken door er bijvoorbeeld een leuk strikje lintje of natuurlijk en hele mooie bloem in te doen.

 

 

EXTRA TIPS OM DE SCHUINE VLECHT TE MAKEN !!!

 

  • Kam het haar goed uit voordat je gaat beginnen met vlechten.
  • Maak het haar een beetje vochtig zodat de vlecht langer en mooier blijft zitten.
  • Probeer je te focussen bij het maken van de schuine vlecht.
  • Voor een langer en mooier effect spuit je een klein beetje haarspray in het haar.
  • Versier je vlecht met een leuke haar accessoire

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected