Schuine Franse visgraatvlecht
20 januari 2020 

Schuine Franse visgraatvlecht

In dit artikel gaan we weer even terug naar de populairste vlechtsoort van dit jaar, de visgraatvlecht. Vandaag leggen wij jou uit hoe je een Schuine Franse visgraatvlecht maakt. Deze variatie op de normale visgraatvlecht is super hip en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt deze visgraatvlecht bijvoorbeeld leuk combineren met verschillende soorten haaraccessoires. Je ziet er daarmee niet alleen fantastisch, maar ook steeds weer anders uit. Het is ook leuk om aan het einde van de vlecht een mooi lint vast te maken voor een chique look. Wil jij nu ook de schuine Franse visgraatvlecht maken lees dan snel verder.

Schuine Franse visgraatvlecht maken stap voor stap

Stap 1

Kam het haar goed uit en maak het ondertussen een beetje vochtig met een plantenspuit gevuld met lauw water. Maak het haar niet te nat, dat maakt het vlechten moeilijker.

Stap 2

Begin bovenin bij je oor, welke kant je kiest maakt niet uit. Pak een pluk haar en verdeel die in 2  gelijke strengen. Zorg dat deze strengen mooi en goed uitgekamd zijn en kruis ze dan een keer.

Stap 3

Pak nu alleen nog maar haar bij zoals je ook doet bij de Franse invlecht, alleen dan met 2 strengen. Pak eerst een pluk van bovenaf, die breng je naar de onderste haarstreng toe. Pak nu een pluk haar van beneden en breng die naar boven. Dit blijf je herhalen.

Stap 4

Je merkt dat je visgraat vanzelf schuin naar beneden toe glijdt. Het zou kunnen dat de visgraatvlecht er nu een beetje raar uitziet, maar maak je geen zorgen, als je het helemaal af vlecht zie je een hele mooie visgraat.

Stap 5

Tot nu toe heb je steeds haar bij gepakt. Als het goed is heb je nu geen haar om bij te pakken meer over en heb je 2 plukken in je hand die zijn overgebleven na het vlechten.

Stap 6

Vlecht nu de visgraatvlecht door: Pak van de linker haarstreng een klein plukje vanuit de achterkant en neem dat mee naar de rechter haarstreng (direct naar rechts afgeven).

Stap 7

Hou je strengen goed gescheiden. Pak nu vanuit de rechter achterkant een klein plukje haar en geef dat af naar de linker haarstreng. Het is belangrijk dat, als je haar bij gaat pakken, je dit doet vanaf de achterkant of het laatste uiteinde en je het doorgeeft naar voren. Herhaal dit tot je niet meer kunt.

Stap 8

Maak het haar vast met een klein rubberen elastiekje. Versier je kapsel daarna nog met een mooie strik, bloem of haaraccessoire.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected