S-vlecht

De naam zegt het eigenlijk al, een S-vlecht, is een vlecht die de vorm van de letter S aanneemt. Deze vlecht is een combinatie met een diadeemvlecht. Deze elegante creatieve S-vlecht zie je steeds vaker, zowel bij jongeren als ouderen. Het leuke aan de S-vlecht is dat je zelf kunt kiezen voor een chique of juist wild kapsel. Ook zijn er verschillende manieren om de S-vlecht op te laten vallen, zo zou je jouw S-vlecht kunnen versieren met verschillende haaraccessoires. De S vlecht wordt ook wel zigzagvlecht genoemd.

Hoe maak je een S-vlecht?

Stap 1

Zorg dat het haar goed uitgekamd is. Maak het haar daarna een beetje vochtig met een plantenspuit gevuld met lauw water. Mocht je geen plantenspuit hebben, gebruik dan een bakje met lauw water, zodat je met je vingers het haar vochtig kunt maken.

Stap 2

Maak een scheiding ongeveer 10 centimeter boven je rechteroor, gebruik hiervoor een puntkam. Begin met vlechten aan de linkerkant.

Stap 3

Vlecht door tot aan het oor. Het is heel belangrijk dat je alleen vanaf de haargrens haar bij pakt. Doe hetzelfde als bij een diadeemvlecht, alleen pak je nu het haar dichter bij de haargrens en trek je het strakker.

Stap 4

Maak een bochtje naar rechts vanaf het oor, begin dan wat strakker en hoger te vlechten. Pak ook nu weer haar bij vanaf de bovenkant. Vlecht door tot aan het oor.

Stap  5

Maak weer een bochtje naar beneden. Pak weer alleen haar bij vanaf de bovenkant, dit mag wel iets losser zodat je steeds meer naar de nek toe gaat. Aan de rechterkant zijn haren overgebleven.

Stap 6

Maak de vlecht nu verder af, maar neem wel steeds grotere strengen mee vanuit de rechterkant. Als je geen haar meer over hebt, kun je de vlecht gewoon door vlechten. Om de S-vlecht vast te maken kun je een mooi lint gebruiken, dat je kunt strikken. Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld leuke speldjes, elastiekjes, strikjes of diamantjes. Leuke haaraccessoires zijn bijna overal verkrijgbaar.

Extra tips voor een mooie S-vlecht

1 Kam het haar goed uit.

2 Maak het haar vochtig met een plantenspuit.

3 Gebruik een puntkam voor de perfecte scheiding.

4 Zorg voor leuke accessoires.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected