Romantische vlechten
17 januari 2020 

Romantische vlechten

Romantiek is iets waar we allemaal onze eigen ideeën over hebben. Maar liefde, kaarsjes, chocolaatjes en natuurlijk een prachtig kapsel horen er allemaal zeker bij. Over 2 maanden is het alweer zover, Valentijnsdag, sommigen van jullie zijn misschien al maanden van tevoren met de voorbereidingen bezig. Vandaar dat we je hier nu al een romantisch kapsel uitleggen in combinatie met 2 simpele vlechten. Romantische vlechten vormen niet alleen een ideaal kapsel voor Valentijnsdag, maar zijn natuurlijk ook  leuk voor andere gelegenheden. Het is een leuk kapsel voor in de lente of de zomer, zeker omdat je de romantische vlechten leuk kunt combineren met tuniekjes, jurkjes en lichte kleding. Het is een perfect kapsel voor alle ‘meisjes-meisjes’ onder ons, die graag met hun uiterlijk bezig zijn. Zeg nou zelf, wie wil er nou niet leuk uit zien? Maak indruk bij je vrienden, familie of kennissen! Volg alle stappen en maak thuis dit kapsel na.

Romantische vlechten bij jezelf maken

 

Stap 1

Kam al het haar goed uit zodat het klitvrij is. Bij pluizig haar adviseren wij een haarserum te gebruiken om een mooi eindresultaat te krijgen.

 

Stap 2

Pak 2 gelijke plukken haar vanaf de achterkant van het hoofd. Breng die plukken naar je schouders toe. Kam de pukken nogmaals uit voordat je begint met vlechten.

 

Stap 3

Verdeel de 1e pluk in drie gelijke strengen en begin het haar losjes te vlechten. Om de 3 knopen maak je de buitenkanten van het haar een klein beetje los door de streng een klein stukje uit de vlecht te halen. Dit doe je tot je niet meer verder kunt.

 

Stap 4

Maak het vlechtje vast met een rubber elastiekje en begin aan de volgende pluk. Doe hetzelfde als je hebt gedaan bij de eerste pluk: verdelen, vlechten, een beetje losmaken, vastzetten.

 

Stap 5

Je hebt nu 2 vlechtjes gemaakt, de rest van het haar ga je krullen. Voordat je daarmee begint gebruik je een hittebeschermend product, zodat je haar niet beschadigd raakt.

 

Stap 6

Als je al het haar hebt gekruld, ga je verder met de losse vlechtjes. Je pakt een vlechtje en brengt het naar de andere kant van het oor. Zorg dat het mooi op het hoofd blijft liggen. Maak het vlechtje vast met een schuifspeldje.

 

Stap 7

Doe nu hetzelfde met het andere vlechtje, leg het naast het eerste vlechtje op het hoofd en maak ook dit goed vast met een schuifspeld. Je kunt de overgebleven haren naar voren brengen of mooi laten hangen.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected