Pistooltechniek
30 december 2019 

Pistooltechniek

Het klinkt een beetje raar, maar dit is echt de ideale manier om te leren vlechten. De pistooltechniek is de meest eenvoudige manier om te vlechten. Met deze techniek houd je de controle over je haarstrengen en kun je de strengen goed aangedrukt houden. Als je een haarstreng overpakt kun je de vlecht ook goed strak trekken. Ben je gewend aan een andere techniek, dan moet je hier uiteraard even aan wennen. Maar als je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, dan wordt het vlechten een stuk makkelijker. Je kunt deze techniek bij bijna alle vlechtsoorten gebruiken. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je jouw vingers moet plaatsen bij het vlechten.

Zo houd je de vingers bij het gebruiken van de pistooltechniek

 

 

Stap 1

We gaan beginnen met de wijsvinger. Tijdens het vlechten is het belangrijk dat je de wijsvinger gestrekt houdt achter de vlecht. Je maakt in het principe een pistooltje met je handen.

 

Stap 2

Daarna komt de duim. Met je duim houd je de haarstrengen in bedwang. Het vastpakken van het haar doe je samen met de wijsvinger. De duim gaat niet mee naar achter, maar juist naar voren.

 

Stap 3

We gaan nu over naar de middelvinger. Je opent de middelvinger als de nieuwe haarstreng in het midden daar wordt afgeleverd. Met de middelvinger pak je dus het haar aan.

 

Stap 4

De ringvinger en pink. Deze vingers gebruik je voor het vastpakken en aantrekken van de haarstrengen. Je merkt vanzelf dat je meer controle krijgt tijdens het vlechten. De pistooltechniek is de meest eenvoudige manier van vlechten. Voor een eenvoudige vlecht verdeel je je haar in drie gelijke strengen, waarvoor je de pistooltechniek al kunt gebruiken.

 

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected