Pin up hair
13 januari 2020 

Pin up hair

Pin up hair zie je veel bij pin up modellen, die er daarmee sexy en stijlvol uitzien. In het begin van de twintigste eeuw was dat pin up hair helemaal hot. Ook de soldaten in de 2e wereldoorlog vonden dit soort kapsels prachtig, ze hadden foto’s van onder andere Betty Grable, ‘s werelds bekendste pin up model van toen. Tegenwoordig is dit vooral een haartrend geworden die je steeds meer ziet, vaak sexy en stoer gecombineerd. Een voorbeeld is zangeres Rihanna, zij laat de bandana van toen terug komen en maakt er helemaal haar eigen look van. Pin up hair kun je echt al heel snel maken en je kunt er ook makkelijk mee variëren. Als je dit artikel verder leest kun je aan het einde zelf ook zo’n prachtig kapsel maken.

Hoe krijg ik een prachtig pin up kapsel

 

Dit heb je nodig

1 Haarspray

2 Een kam

3 Bandana

 

Stap 1

Zorg er voor dat het haar goed uitgekamd en klitvrij is, zo krijg je een mooier eindresultaat. Mocht je pluizig haar hebben, gebruik dan een haarserum om te zorgen dat het haar mooi glad is en in model valt.

 

Stap 2

Pak een pluk van de voorkant van je hoofd en maak een driehoekscheiding, zoals je ook zou doen bij een pony. Als je dat handig vindt kun je de losse haren even vastmaken met een klein elastiekje, zodat het haar niet in de weg gaat zitten.

 

Stap 3

Kam de pluk naar boven toe, hou het haar aan het einde vast en rol de pluk over je duim heen tot je de vorm van een kuif krijgt. Druk de kuif naar beneden toe en draai hem naar de linkerkant.

 

Stap 4

Maak de kuif vast met schuifspelden. Maak daarna de staart los en pak haar van beide zijkanten. Breng het haar naar het midden toen en maak ook dit vast met schuifspelden.

 

Stap 5

Pak nu al het haar bij elkaar en maak er een knotje van. Bekijk de video onderaan het artikel om precies te zien wat de bedoeling is.

 

Stap 6

Om het kapsel af te maken met de bandana vouw je daar een driehoek van en bekijk je de video om te zien wat je verder moet doen.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected