Opvlecht

Opvlecht is een vlecht die eruit ziet alsof de vlecht op je hoofd is gevlochten. Daarom heet de vlecht de opvlecht. Opvlechten is een techniek die bij veel vlechten wordt gebruikt. Bij opvlechten maak je gebruik van de onderhandse vlecht techniek. Het is bij deze vlecht belangrijk dat je groot begint en later met kleine stukjes gaat werken om bijvoorbeeld een cornrow te vlechten dit is een mini opvlecht die wat moeilijker is maar zeker de moeite waard. Als je de opvlecht techniek gebruikt bi de cornrows met je wel goed opletten dat je de strengen goed en stevig aan drukt. Zo blijft de vlecht mooier zitten. De opvlecht is een ideale vlecht voor in de zomer of tijdens het sporten zo komt er geen haar voor het gezicht en kun je lekker doorgaan.

Volg stap voor stap de instructies en maak zelf de  basis opvlecht.

opvlecht

Stap 1 – de start

Pak een haarstreng aan de voorkant van je hoofd. Maak daarna drie gelijke haarstrengen. Kam je haar even goed door en maak het als het nodig is een beetje vochtig met de plantenspuit. Voor pluizig haar kun je een haar serum gebruiken zodat je opvlecht mooier en langer in model blijft en het haar niet gaat pluizen.

Stap 2 – knopen

Maak eerst drie knopen zonder haar erbij te pakken. Zorg ervoor dat je bij aan het begin strak opvlecht voor een mooi resultaat. Bij de opvlecht is het wel heel belangrijk dat je de strengen goed stevig opvlecht want anders krijg je geen mooi eindresultaat.

Stap 3 – haar erbij pakken

Pak nu links en rechts telkens haar erbij. Je blijft dit doen totdat je geen haar meer over hebt. Het haar erbij pakken gaat het beste met een punt kam maar het kan ook prima met je vingers. Haal de nieuwe plukken haar goed los van de rest van je haar. Dit maakt het opvlechten een stuk gemakkelijker.

Stap 4 – de finish

Het laatste stukje in je nek eindig je met een breed stukje haar. Zo voorkom je hangende strengen. Vlecht de vlecht helemaal af tot het einde en maak de vlecht vast met een elastiekje. Om de opvlecht op te leuke net al bij de andere vlecht soorten kun je het haar vast maken met een strikje, lint, leuk haar clipje

EXTRA TIPS OM DE OPVLECHT NOG MOOIER TE PAKKEN

  • Maak het haar een beetje vochtig gebruik hiervoor een plantenspray.
  • Je kan de haarstrengen goed aanpakken met een punt kam.
  • Kam het haar goed uit voordat je gaat beginnen met het vlechten van het haar
  • Maak de opvlecht leuk af door er een strikje of lintje in te doen

Om de opvlecht nog mooier te kunnen maken kan je een haar serum gebruiken.
Een haar serum zorgt ervoor dat je een mooier eindresultaat krijgt en dat het haar mooi gaat glanzen.

Bekijk deze video hoe je snel een opvlecht maakt.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected