Onderste boven vlecht
28 mei 2019 

Onderste boven vlecht

Onderste boven vlecht.Het is belangrijk dat je je van tevoren goed voorbereid op de onderste boven vlecht. Omdat je model enige tijd ondersteboven moet hangen moet dit vlechten niet al te lang duren. Kam het haar eerst goed door en leg de elastiekjes al vast klaar. Gebruik voor deze vlechtkunst de invlecht techniek als basis. De onderste boven vlecht is leuk voor verschillende gelegenheden de ondersteboven vlecht kan je heel mooi combineren met een haar donut dat geeft de onderste boven vlecht net ietsjes meer. Het is leuk om dit vlechtkapsel te maken voor als je naar school toe gaat. Natuurlijk moet je dan wel weten hoe je dat moet doen bij een ander en bij jezelf natuurlijk. Deze vlecht is een stukje moeilijker om bij jezelf te maken omdat je de strengen niet goed kan zijn dus alles moet je een klein beetje aan kunnen voelen. Hier leer je hoe je deze vlecht op een makkelijke manier kan maken.

Een prachtige onderste boven vlecht maken

ondersteboven vlecht

Stap 1 – de start

Het model gaat ondersteboven voor je liggen op zo’n manier dat je de invlecht in een keer goed kunt invlechten. Je kunt een stoel of een bank gebruiken. Kam het haar voordat je gaat beginnen goed uit het is makkelijker vlechten als je het haar ook al ondersteboven gaat kamen. Zo ligt het haar in de juiste positie.

 Stap 2 – de invlecht

Maak een strakke invlecht vanuit de nek nar het midden van het hoofd. Probeer kleine haarstrengen in de vlecht mee te nemen zo zorg je ervoor dat de vlecht meer opvalt. Als je boven bent aangekomen maak de vlecht vast met een rubberen elastiekje deze elastiekjes zijn soepel en vallen minder op.

 Stap 3 –de finish

Hoe wil je de vlecht dragen? Je kunt de vlecht los laten hangen of je gaat de vlecht showen met een knotje. Het blijft hoe dan ook een unieke verschijning. Om er langer plezier van te kunnen hebben kun je er gerust een klein beetje haarspray inspuiten zo blijft de vlecht langer en mooier zitten.

EXTRA TIPS OM DE ONDERSTE BOVEN VLECHT NOG MOOIER TE MAKEN

  • Kam het haar naar voor toe zodat je gelijk in een stuk door kan vlechten
  • Maak het haar een klein beetje vochtig zodat je makkelijker kan vlechten
  • Concentreer je op het maken van de vlecht en vlecht wat dunnere strengen mee door de vlecht heen
  • Je kan de onderste boven vlecht nog chiquer maken met een haar donut zo zie je de vlecht ook beter
  • Maak het vlechtje in het midden vast met een klein haar elastiekje.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected