Ombre haarlook
03 februari 2020 

Ombre haarlook

De ombre haarlook is een kapsel dat we dit seizoen vaak zullen zien. Ombre haar kun je herkennen aan de donkere uitgroei die naar beneden toe uitloopt in een lichtere kleur. Bij ombre haar kun je zelf de kleuren van het haar bepalen, zolang de uitgroei maar donkerder is dan de onderste plukken van het haar. Om je ombre haar echt op te laten vallen kun je het haar het beste los dragen naar voren toe. Bij stijl haar is het leuk om de voorste lokken te krullen, zodat je look helemaal compleet is. Voor ombre haar hoef je niet speciaal naar de kapper, je kunt het ook zelf doen. Als je verder leest en de stappen volgt heb jij binnen no time ombre haar.

Zelf een ombre haar look creëren

Voor deze look heb je een aantal dingen nodig:

1 Lichte kleur haarverf (liefst blond)

2 Handdoek

3 Handschoenen

4 Kam

 

Stap 1

Pak je handdoek en leg die over beide schouders. Maak de handdoek middenvoor vast met een elastiekje. Kam je haar daarna goed uit zodat er geen klitten meer inzitten.

Stap 2

Maak een middenscheiding in het haar. Dit kun je doen met je vingers, maar het is mooier als je hier een puntkam voor gebruikt. De scheiding in het haar zorgt ervoor dat je geverfde haar er aan beide kanten hetzelfde uitziet.

Stap 3

Mix de haarverf zoals aangegeven staat op de verpakking. Doe daarna de meegeleverde handschoenen aan. Verven zonder handschoenen is not done, het is niet goed voor je huid en je krijgt er vlekken van.

Stap 4

Schud de verf goed door elkaar tot je een egale kleur krijgt. Knip daarna voorzichtig het puntje van het flesje af. Voor je  het haar gaat verven is het een goed idee om een raam open te doen. De damp van de verf is niet zo gezond.

Stap 5

Verf de onderkanten van je haar plukje voor plukje, zoals je kunt zien op de video onder dit artikel. Als je het haar in een keer verft, kun je plukjes overslaan en dat zorgt voor een minder mooi eindresultaat.

Stap 6

Laat de verf goed in je haar trekken (kijk op de verpakking om te zien hoe lang dat moet) en spoel het daarna goed uit.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected