Marilyn Monroe
06 januari 2020 

Marilyn Monroe

Het strak gestylede haar van Marilyn Monroe komt langzaam weer terug in de mode. Marilyn Monroe was een talentvolle actrice en stijlicoon in de jaren 50. Marilyn is te herkennen aan haar mooie gekrulde blonde lokken en rode lippenstift. Vele celeberties nemen de looks van dit stijlicoon over. Bijvoorbeeld Madonna, Christina Aguilera, Scarlet Johansson, Nicole Kidman, Lindsay Lohan, en nog veel andere kopieerden de looks van Marilyn. Het haar van de actrice was oorspronkelijk bruin, maar werd blond geverfd omdat ze op die manier meer filmrollen kreeg. Het kapsel van de actrice kan op verschillende manieren nagemaakt worden. Er bestaan nog steeds krulspelden, krultangen en papillotten waarmee dit soort kapsels vroeger al werden gemaakt.

Marilyn Monroe haar, werken met krulspelden

 

Wat heb je hier voor nodig

1 Krulspelden

2 Borstel

3 Kam

4 Haarspray

 

Stap 1

Kam het haar goed uit zodat er geen klitten meer in zitten. Zo worden de krullen uiteindelijk mooier en krijg je een prachtig gestyled kapsel.

 

Stap 2

Pak de haarpluk die je wilt gaan krullen en kam deze nogmaals glad. Als het haar glad is kun je er een klein beetje haarspray inspuiten om te zorgen dat de krullen langer blijven zitten.

 

Stap 3

De krulspelden rol je rechts naar binnen of buiten, begin bij het uiteinde van het haar en rol de hele pluk naar de hoofdhuid. Daarna maak je de krulspeld vast met het bijbehorende accessoire (dit krijg je meestal bij je krulspelden).

 

Stap 4

Ga nu verder met de rest van het haar. Kies naar eigen smaak of je grote plukken, juist kleine plukken of alles door elkaar wilt.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected