Lint meevlechten
04 oktober 2019 

Lint meevlechten

Je ziet het steeds vaker, een lint of veter meegevlochten in het haar. Deze trend zet zich voort in verschillende landen. Ook in Nederland zijn we helemaal weg van een mooie vlecht met een lint. Er zijn verschillende kleuren en maten lint te koop, zo kun je blijven variëren met je haar en het mooi combineren met je kleding. Een eenvoudige vlecht kun je op deze manier omtoveren tot een mooie vlechtcreatie, voor zowel lang als kort haar. Ben je benieuwd hoe je dit moet doen? Wij leggen jou dit hieronder uit op een makkelijke manier.

 

 

Benodigdheden

1 kam

2 borstel

3 een mooi lint of veter

 

Stap 1

Kam het haar helemaal goed uit en kam het naar voren toe naar een kant. Mocht je pluizig haar hebben, gebruik dan een haarserum.

 

Stap 2

Verdeel het haar in 3 strengen, zorg dat er iets minder haar in het midden zit. Daar knoop je dadelijk het lint of de veter mee vast om het mee te kunnen vlechten.

 

Stap 3

Maak een klein hulsje aan het einde van het lint. Maak een knoopje in het haar en maak het lint of de veter vast aan de middelste haarstreng.

 

Stap 4

Je maakt een normale vlecht: de rechterstreng breng je naar het midden toe, de middelste streng met het lint gaat naar rechts en de linkerstreng gaat naar het midden toe.

 

Stap 5

Vlecht het haar net zolang door tot je nog een stukje lint overhoudt. Met dit laatste stukje lint kun je de vlecht vastmaken. Hier kun je dan ook nog een strikje mee maken als je dat mooi vindt.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected