Leuke vlechten voor halflang haar
28 april 2019 

Leuke vlechten voor halflang haar

Bij vlechten.net vind je ideeën voor leuke vlechten in kort, halflang of lang haar. Voor sommige vlechten heb je per se lang haar nodig, je kunt dan ook nep haar gebruiken. Halflang haar is bijvoorbeeld net te kort voor de visgraatvlecht.

Welke vlechten zijn leuk voor halflang haar?

  • Watervalvlecht
  • Invlecht
  • Opvlecht
  • Diadeem vlecht
  • Ondersteboven vlecht

 

Hieronder kun je nog een keer de instructies voor de opvlecht lezen. Met deze vlechttechniek kun je heel veel verschillende kapsels maken als je halflang haar hebt.

–          De opvlecht

opvlecht

Stap 1 – de start

Kam je haar goed door en maak het als het nodig is een beetje vochtig met de plantenspuit. Voor pluizig haar kun je een haar serum gebruiken zodat je opvlecht mooier en langer in model blijft en het haar niet gaat pluizen. Pak een pluk haar aan de voorkant van je hoofd. Maak er daarna drie gelijke haarstrengen van.

 

Stap 2 – knopen

Maak eerst drie knopen zonder haar erbij te pakken. Zorg ervoor dat je in het begin strak opvlecht voor een mooi resultaat. Bij de opvlecht is het heel belangrijk dat je de strengen goed stevig vlecht, anders krijg je geen mooi eindresultaat.

 

Stap 3 – haar erbij pakken

Pak nu links en rechts telkens haar erbij. Je blijft dit net zolang doen totdat je al het haar gebruikt hebt. Het haar erbij pakken gaat het beste met een punt kam, maar kan ook prima met je vingers. Haal de nieuwe plukken haar goed los van de rest van je haar, dit maakt het opvlechten een stuk gemakkelijker.

 

Stap 4 – de finish

Het laatste stukje in je nek eindig je met een breed stukje haar. Zo voorkom je hangende strengen. Vlecht de vlecht helemaal af tot het einde en maak hem vast met een elastiekje. Om de opvlecht te versieren kun je het haar, net als bij de andere vlechttechnieken, vastmaken met een strikje, lint of leuk haar clipje.

Zoals je op de foto hiernaast ziet, kun je ook kleine opvlecht vlechtjes maken en die in een half staartje of knotje doen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

 

Wees creatief! Good luck!

Neem eens een kijkje op onze website voor meer uitleg van verschillende vlechttechnieken, zoals bijvoorbeeld de waterval, de invlecht, de diadeem vlecht, de ondersteboven vlecht en nog veel meer ideeën die leuk zijn voor halflang haar.

  

Bekijk de foto’s voor meer inspiratie voor leuke vlechten in halflang haar.

leuke kapsels voor half lang haar   leuke kapsels voor half lang haar

leuke kapsels voor half lang haar     leuke kapsels voor half lang haar

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected