Leer met Vlechten.net een draaivlecht maken
10 juli 2019 

Leer met Vlechten.net een draaivlecht maken

Draaivlecht word ook wel eens een twist vlecht genoemd een twist vlecht is een variant op een normale vlecht. Deze draai vlecht ziet er leuk en stijlvol uit en word steeds vaker gebruikt bij celeberties, zo is Victoria Beckham ex spicegirl gespot met deze draai vlecht. Ook in de nieuwe  video clip Blurred Lines van Robin Thicke ft ti , Pharrell Williams heeft een van de modellen een draaivlecht in het haar. Zo zie je maar weer dat ook de draai vlechten helemaal hot zijn dit jaar. Het fijne aan een draai vlecht is dat je de draai vlecht op verschillende manier kan maken. Je kan een hoge draaivlecht maken een lage draaivlecht het is wat je zelf het leukst vind om te doen.

Draaivlecht

DraaivlechtStap 1

Kam het haar goed uit zodat je draaivlecht er mooi en verzorgd uit kan gaan zien. Zorg ervoor dat je een serum gebruikt om in het haar te verdelen. Zodat je draai vlecht meer gaat glanzen.

 

Stap 2

Maak een paardenstaart de hoogte van je paardenstaart bepaal je zelf. Gebruik hiervoor een kam zodat er geen bobbeltjes op je hoofd komen.

 

Stap 3

Pak het haar uit je paarden staart en verdeel die in 3 gelijke strengen. Kam de strengen stuk voor stuk uit zodat je  een mooie draai kan maken.

 

Stap 4

Pak de je haarstrengen vast zoals je normaal ook vlecht. Dan pak je de linker haarstreng die draai je een paar keer naar de buitenkant toe. Probeer dit zo strak mogelijk te doen.

 

Stap 5

Breng je gedraaide haarstreng naar het midden toe. Je hebt nog niks met je rechter haarstreng gedaan dat ga je nu doen. Je pakt je rechter haarstreng en die vlecht je onderlangs je gedraaide haar streng mee.

 

Stap 6

Druk je duim op de gedraaide haarstreng zodat je draai er niet uit gaat.Je herhaald steeds het volgende. Linker haarstreng draaien dan breng je hem naar het midden en uiteindelijk vlecht je de rechter haarstreng onderlangs mee.

 

Stap 7

Je bent nu aan het einde van je draaivlecht. Zorg er nu voor dat je aan het einde van je draaivlecht een klein rubber elastiekje gebruikt zodat je draai er langer in blijft zitten.

Draai vlecht

Tips voor een draai vlecht

1 kam het haar goed uit

2 houd 2 elastiekje bij de hand 1 normale en 1 rubberen

3 maak een goede paardenstaart

4 draai de strengen stevig aan

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected