Leer een ondersteboven vlecht maken
20 mei 2019 

Leer een ondersteboven vlecht maken

Ondersteboven vlecht een klassieke vlecht die eenvoudig te maken is. Het is wel belangrijk dat je je van tevoren goed voorbereid. Omdat je model enige tijd ondersteboven moet hangen om deze ondersteboven vlecht mooi te krijgen. Een ondersteboven vlecht kan je op verschillende manieren dragen. Het is leuk om te combineren met een haar donut zo heb je 2 creaties in een vlecht kapsel super mooi en handig. Deze vlecht kan je ook mooi dragen in je haar als je naar een trouwerij gaat naar een feest of gewoon omdat je het een mooie vlecht vind. Nieuwsgierig hoe je dit kapsel maakt? lees dan verder bekijk de video en doe het na.

Ondersteboven vlecht maken

ondersteboven vlechtStap 1

Kam het haar goed uit naar voren toe en maak het tegelijkertijd een klein beetje vochtig met een plantenspray. Niet al te vochtig dat maakt het vlechten alleen maar moeilijker voor jezelf.

Stap 2

Het model gaat ondersteboven voor je liggen op een manier dat jij het haar goed kan invlechten. Jullie vinden zelf wel een oplossing voor de beste manier. Je kan hiervoor een bank of een stoel gebruiken.

Stap 3

Maak een strakke invlecht vanuit de nek naar het midden van het hoofd. Je gebruikt de zelfde vlecht techniek als de Franse invlecht. Een bovenhandse vlecht techniek.

Stap 4

Je vlecht de vlecht door tot iets over het midden van het hoofd vanuit daar maak je een elastiekje in het haar. Gebruik hiervoor een rubberen elastiekjes zodat het goed blijft zitten en niet opvalt.

Stap 5

Je hebt nu een onderste vlecht gemaakt zoals je ziet is het nog geen mooie creatie. Om de ondersteboven vlecht mooi te maken gebruik je al het haar en maak je een knot op het hoofd.

Stap 6

De haartjes die buiten de knot vallen kun je mooi modelleren door en schuifspeldjes in te doen zodat het haar mooi bij elkaar blijft. Gebruik ook wat haar spray zodat het mooi en langer blijft zitten.

 

Bekijk nu ook de video

Wat heb je hiervoor nodig

1 kam

2 borstel

3 planten spray

4 haar sprayondersteboven vlecht

5 elastiekje

 

Het is ook heel leuk om van de knot een strikje te maken zoals je hiernaast ziet.

Als je niet weet hoe je een strikje in je haar kan maken bekijk dan het artikel over hoe je een strikje in je haar kan maken.

 

 

 

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected