Leer een Franse twistvlecht maken met Vlechten.net
17 juli 2019 

Leer een Franse twistvlecht maken met Vlechten.net

 

Franse twistvlecht is een leuk en makkelijk kapsel om een keer uit te proberen. De Franse twistvlecht begint boven aan het hoofd net als de Franse invlecht. Deze kapsels hebben veel met elkaar gemeen bij de Franse twistvlecht gebruik je slechts 2 strengen in plaats van 3 strengen zoals de Franse invlecht.  Als je deze vlecht eenmaal door hebt kan je verschillende stylen uitproberen met de twistvlecht. Het is niet alleen een super mooi kapsel maar het is ook nog gemakkelijk om te maken. Heb je een keer haast en wil je iets anders met je haar dan is dit het ideale kapsel! Het geeft een frisse uitstraling en laat je gezicht mooi uitkomen. Ben je benieuwd hoe je dit prachtige kapsel maakt? Volg dan stap voor stap de instructies!

Franse twistvlecht maken

franse twistvlechtStap 1

Kam het haar goed uit voordat je het haar gaat twisten. Maak het haar daarna een klein beetje vochtig zodat het haar goed mee draait.

 

Stap 2

Pak een pluk met haar van de bovenkant van het hoofd verdeel deze pluk in 2 gelijke strengen. Als het haar een beetje pluist kun je ervoor kiezen om er nog een paar druppels haar serum in te doen.

 

Stap 3

Sla de rechter haarstreng over de linker en pak een pluk met haar bij vanuit de rechter kant bij. Ondertussen draai je de rechter pluk die je al eerder hebt gepakt mee met de linker haarstreng.

 

Stap 4

De streng die je erbij hebt gepakt kan je nogmaals kammen en daarna mee de vlecht in twisten. Hetzelfde geldt overigens ook voor de linkerkant. Je pakt steeds haar bij tot je niet meer verder kan.

 

Stap 5

Je hebt nu weer 2 gelijke strengen deze twist je verder tot het einde van het haar. Maak het haar daarna vast met een rubber elastiekje zo blijft de twistvlecht langer en mooier zitten.

 

Filmpje Franse twistvlecht maken

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected