Krullen maken met een stijltang
10 januari 2020 

Krullen maken met een stijltang

Iedereen met stijl haar wil graag krullen en mensen met krullen wilen juist graag stijl haar. Soms wil je gewoon graag een keer iets anders met je haar doen. Tegenwoordig kun je met een stijltang zowel je haar stijlen als krullen. Krullen maken met een stijltang klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt mogelijk. Krullen met een stijltang is heel makkelijk, je moet alleen even de techniek onder de knie krijgen. Door je haar te krullen met een stijltang krijg je een mooie volle bos krullen. Je kunt zelf bepalen hoeveel krullen je maakt, het is bijvoorbeeld ook leuk om tussen je stijle haar een paar grove krullen te maken. In dit artikel lees je precies hoe je jouw haar kan krullen met een stijltang, volg gewoon stap voor stap de instructies.

Krullen maken met een stijltang

 

 

Wat heb je hiervoor nodig

1 Borstel

2 Stijltang

3 Haarserum dat beschermd tegen de hitte van de stijltang.

 

Stap 1

Kam het haar goed door zodat alle klitten eruit zijn. Zo kun je makkelijker het haar krullen en krijg je een mooier eindresultaat.

 

Stap 2

Gebruik nu een speciaal haarserum om je haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang. Je hebt hiervan maar een paar druppeltjes nodig. Verdeel het serum over je handen door ze over elkaar te wrijven en verdeel het door het haar. Ondertussen verwarm je de stijltang.

 

Stap 3

Begin aan de achterkant van het hoofd met het krullen. De rest van het haar maak je vast in een knot zodat het niet in de weg zit.

 

Stap 4

Pak een pluk haar met je stijltang en terwijl je de stijltang naar beneden laat glijden, rol je hem in je haar. Je kunt dit ook zien in de video onderaan het artikel.

 

Stap 5

Krul nu de rest van het haar pluk voor pluk. Pak niet teveel haar tegelijk, dat maakt het krullen een stuk moeilijker. Als je al het haar hebt gekruld, kun je er nog een beetje haarspray in doen om ervoor te zorgen dat de krullen langer blijven zitten.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected