Kruis vlecht

kruis vlecht is een bijzondere haarstijl die je niet vaak ziet. Daarom is het de moeite waard om deze uit te proberen. Het is een invlecht die kruiselings over je hoofd loopt. Als je er naar kijkt ziet het er best ingewikkeld uit. Maar eigenlijk is het gewoon een vlecht die overloopt naar een nieuw vlak met haar en dan wordt doorgevlochten. Het is mooier om de kruisvlecht door te vlechten met de onderhandse vlecht techniek. Het is belangrijk dat je goede controle over de haarstrengen hebt. De kruis vlecht is vooral een leuk kapsel voor kinderen zo kun je er van alles mee doen je kan de kruis vlecht losjes opvlechten maar het is toch mooier als je dit strak en beheerst op vlecht. De uiteindes van de kruis vlecht kan je natuurlijk helemaal eigen maken door het op te leuke met een leuk strikje en of bloemetje. Het is wat je zelf het leuks vind om in je haar te doen.

 

Kruisvlecht is een bijzondere vlecht met een speciale techniek.

 

 

Kruisvlecht

 

 

 

 

Stap 1 – de start

Verdeel je haar in vier vlakken op je hoofd. Zorg ervoor dat je twee vlakken aan de voorkant van je hoofd hebt en twee vlakken aan de achterkant. Zorg ervoor dat de vlakken even groot zijn. Dan kam je de vlakken pluk voor pluk goed uit zo bij het uitkammen kan je ervoor kiezen om het haar een klein beetje vochtig te maken zodat het vlechten makkelijker en strakker gaat.

 

Stap 2 – haar erbij pakken.

Je gaat de vlakken 2 per keer los maken zo pak je de rechter haarpluk aan de voorkant en de linker haar pluk aan de achter kant. Dan begin je aan de bovenkant met de basis invlecht je vlecht. Probeer niet te grote haarstrengen mee te nemen voordat je het weet kom je haar te kort tijdens het vlechten.

 

Stap 3 – hop naar het volgende vlak

Steek nu over naar het vlak schuin tegenover je. Blijf doorvlechten tot het haar aan het andere vlakje ook helemaal op is daarna kun je de vlecht rustig en mooi afvlechten  en maak je het haar vast met een rubberen elastiekje je kan ook een lint gebruiken of strikje om deze kruisvlecht helemaal eigen te maken.

 

Stap 4 – de finish

Herhaal Stap 1 en 2 voor de over gebleven vakken die je nog moet invlechten. Tijdens het vlechten merk je dat je al een mooi kruis in het haar gevlochten krijgt. Voor een beter eindresultaat spuit je een klein beetje haarlak in het haar zo blijft de kruisvlecht langer en mooier zitten.

 

EXTRA TIPS VOOR EEN MOOIE KRUIS VLECHT

 

  • Kam het haar goed uit en maak het tegelijkertijd een klein beetje vochtig
  • Maak met een punt kam 4 gelijke scheidingen in het haar
  • Gebruik een serum om pluizig haar in de vlecht te voorkomen
  • Maak de kruisvlecht vast met een rubberen haar elastiek
  • vrolijk je kruis vlecht op door er een leuk strikje of lintje in te doen vooral bij lang haar super mooi om te doen.

 

Bekijk deze video hoe je een kruisvlecht maakt.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected