Kroeshaar

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je onhandelbaar afrohaar op een leuke manier in model kunt brengen en houden? Wij vertellen je in dit artikel hoe je dat kunt doen. Je ziet in de mode van nu steeds vaker, dat sterren en beroemdheden met vlechten in hun haar lopen. Behalve heel gemakkelijk en handelbaar haar, heb je daarmee ook nog eens een mooi en verzorgd kapsel. Bij afrohaar is dat lastiger. Afrohaar behandel je anders dan stijl haar of haar met een slag. Bij afrohaar is het moeilijker om bijvoorbeeld een visgraatvlecht of een watervalvlecht te maken, maar wees gerust, er zijn genoeg vlechtsoorten die prima geschikt zijn voor afrohaar. Wij hebben er speciaal voor jou een paar op een rijtje gezet, zodat ook jij de mooiste vlechten in je afrohaar kunt maken.

Welke vlechten kan ik maken met kroeshaar

Losse vlechtjes

Een kapsel met veel losse vlechtjes is weer helemaal hot deze zomer. Het is niet alleen handig, het staat ook super gaaf. Je kunt zelf bepalen hoeveel vlechtjes je wilt. Bij afrohaar is het belangrijk, dat je voordat je gaat vlechten het haar goed uitkamt met een metalen afrokam. Doe dit rustig zodat je niet te veel van je prachtige haar verliest. Als je het haar helemaal heb uitgekamd, verdeel je er haarvet over. Je vlechten zullen er zo mooier uitzien en veel langer blijven zitten. Je kunt verschillende soorten haarvet gebruiken, bijvoorbeeld Murray`s, kokosvet, Olive oil, allemaal verkrijgbaar bij toko’s of grote drogisterijen.

Cornrows

Dit zijn kleine vlechtjes die op het hoofd worden gevlochten met de onderhandse vlechttechniek. Door deze techniek blijven de cornrows langer en mooier zitten. Deze stoere vlechtsoort is er in verschillende stijlen, bijvoorbeeld halve of hele cornrows. De halve cornrows worden vaker bij vrouwen gedragen dan bij mannen, vrouwen laten zich meestal voor de helft invlechten zodat hun lange haar goed in model valt. Mannen daarentegen laten het haar vaak helemaal doorvlechten zodat het haar strak en mooi op het hoofd blijft liggen. Cornrows worden ook vaak gebruikt bij streetdance, zo blijft het haar uit het gezicht en zien de dansers/danseressen er super stoer uit.

Nep haar vlechten

Het is natuurlijk super mooi dat afrohaar, het is alleen jammer dat het zo langzaam groeit. Het haar lang laten groeien is daarmee een optie die heel lang duurt. Gelukkig kun je in jouw kroeshaar super gemakkelijk nep haar meevlechten, zodat ook jij met lang haar kunt schitteren. Je kunt met nep haar verschillende looks maken en mocht je dat lange haar zat zijn, dan haal je het er gewoon weer uit. Leer nu vlechten met nep haar.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected