Knot met oude sok
13 december 2019 

Knot met oude sok

Een knot maken met een oude sok, dat klinkt een beetje vreemd, maar het is de perfecte oplossing voor als je een mooie knot in je haar wilt hebben en je hebt geen haardonut bij de hand of je haardonut is kapot. De donutknot is heel goed te maken door een simpele sok in het haar te doen. Het is super handig en goedkoper dan een donut, het duurt misschien iets langer om te maken, maar het resultaat mag er zijn. De dikte en breedte van de sokknot kun je zelf bepalen, dat ligt aan welk soort sok je gebruikt. Besluit je om een lange sok in het haar te doen, dan kun je de knot wat groter en dikker maken. Wil je maar een kleine knot, kies er dan voor om een dunne sok te gebruiken. Lees dit artikel verder en leer hoe je dit kapsel kunt maken door creatief te zijn met een sok.

Een sokknot maken op een makkelijke manier

 

Wat heb je hiervoor nodig

1 Een sok

2 Een schaar

3 Elastiekje

4 Haarspray

 

Stap 1

Voordat je met je kapsel kunt beginnen knip je eerst de voorkant van de sok af. Daarna rol je de sok naar binnen om zo een dikke ronde band te krijgen.

 

Stap 2

Kam het haar glad naar achteren in een mooie middenstaart. Bij pluizig haar adviseren wij om een haarserum te gebruiken voor een mooier eindresultaat.

 

Stap 3

Trek je paardenstaart omhoog door het gat van de sok totdat het uiteinde van de staart een klein stukje over de sok heen valt. Daarna sla je de sok meerdere malen om. Je ziet nu dat je staart al op een mooie knot gaat lijken.

 

Stap 4

De overgebleven plukken maak je mooi vast met een paar kleine schuifspelden. In de video onderaan het artikel kun je zien wat precies de bedoeling is.

 

Stap 5

Je hebt nu een sokknot gemaakt. Om dit kapsel langer in model te houden kun je er een klein beetje haarspray inspuiten.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected