Kleine vlechtjes maken in een aantal stappen.
06 juni 2019 

Kleine vlechtjes maken in een aantal stappen.

Kleine vlechtjes in het haar maken is super stoer en zorgt er ook nog eens voor dat het haar sneller groeit. Het haar groeit sneller omdat de gevlochten haren strak op het hoofd liggen. Kleine vlechtjes zijn mooi met lang haar mocht je kort haar hebben is dit natuurlijk geen probleem. Deze kleine vlechtjes kan je makkelijk langer maken door er nep haar blue ivydoorheen te vlechten zo kan je jou haar combineren met mooie rode of blauwe plukjes of welke andere kleur dan ook. Voor dit kapsel moet je wel geduld hebben want het neemt gemiddeld 2 tot 5 uur in beslag maar het eindresultaat mag er zijn. De zusjes knowles zijn vaak met kleine vlechtjes gespot vooral tijdens de zwangerschap.

 

Kleine vlechtjes maken

Stap 1

Zorg dat het haar goed uitgekamd is maak daarna het haar een beetje vettig met kokos vet of een ander soort vet mocht je het niet fijn vinden om met haar vet te werken gebruik dan gewoon gel.

Stap 2

Je kan de vlechtjes op 2 manieren vlechten je kan van onder naar boven werken of van de een zijkant naar de andere kant ligt er een beetje aan wat voor model je wilt hebben. Wij vertellen je hoe je kleine vlechtjes kan maken van onder naar boven.

Stap 3

Begint met een scheiding van beneden ongeveer 2 centimeter naar boven gebruik hiervoor een punt kam zo krijg je een perfecte scheiding. Je gaat nu allemaal kleine vierkantjes of rondjes maken zoals de foto hierboven.

Stap 4

Je vlecht per vierkantje een kleine vlecht mocht je kort haar hebben gebruik dan nep haar tussendoor als je niet weet hoe dat moet kan je hier beneden het filmpje kijken en leer je kleine vlechtjes te maken met nep haar.

Stap 5

Je gaat steeds per scheiding werken elke keer als je een rijtje met kleine vlechtjes af hebt begin je gewoon met de volgende rij. Als je een vlechtje hebt afgevlochten maak dan het vlechtje vast met een klein rubber elastiekje.kleine vlechtjes

Stap 6

Als je een midden scheiding wilt boven is het belangrijk dat je van een scheiding veranderd. Dan maak je van boven af een midden scheiding zo houd je nog 2 zijkanten over. Deze zijkanten vlecht je helemaal af zo krijg je een mooi model met allemaal kleine vlechtjes.

 

Met nep haar deze kleine vlechtjes maken Bekijk dan deze video

Wat heb je hiervoor nodig

1 Punt kam

2 Haar vet

3 Kleine elastiekje

4 Geduld

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected