Kleine haarbloem
09 december 2019 

Kleine haarbloem

Je kunt veel verschillende leuke en makkelijke kapsels maken, een kleine haarbloem is hier een goed voorbeeld van. Het ziet er lief, hip en schattig uit en deze bloem kun je al in 10 minuutjes maken. Heb je een afspraak of moet je ergens naartoe en heb je geen tijd om uitgebreid iets met je haar te doen, dan is dit kapsel ideaal. Met deze bloem kun je veel kanten op, het staat leuk bij zowel stijl haar als krullen. Dit is een kapsel dat in Amerika vooral vaak gedaan wordt bij jonge kinderen, maar nu langzaam ook populair wordt in Nederland. Hier lees je hoe je dit kleine haarbloemetje het beste kunt maken. Het is vooral een heel mooi kapsel om te maken bij lang haar, het bloemetje valt zo meer op en je kunt het losse haar mooi krullen zoals je ook ziet in sprookjes. De binnenkant van de bloem kun je net iets meer geven door er bijvoorbeeld een leuk speldje in te doen. Volg stap voor stap de instructies en maak deze speciale vlecht zelf na.

 

Kleine haarbloem bij jezelf of bij een ander maken

 

Stap 1

Voordat je begint met vlechten is het belangrijk dat je het haar goed uitkamt en dat je alle klitten uit het haar haalt. Spuit daarna een klein beetje haarspray in het haar zodat het model straks langer mooi blijft zitten.

 

Stap 2

Pak aan zowel de rechter- als de linkerkant een klein plukje haar net boven het oor. Die plukjes verdeel je in drie gelijke strengen en daarna maak je aan beide kanten een klein vlechtje. Vlecht door tot je het vlechtje naar het midden van je hoofd kunt brengen.

 

Stap 3

Pak beide vlechtjes beet en breng ze naar elkaar toe. Als je ze samen hebt gebracht kun je de vlechtjes een klein stukje los maken als dat nodig is. Voeg beide vlechtjes samen en doe er een rubber elastiekje in. Het haar vanaf de bovenkant van het hoofd kun je iets naar boven kammen voor een mooi effect.

 

Stap 4

Als je de vlechtjes samen hebt gevoegd, maak je van het haar dat nu in het staartje zit weer 1 vlechtje. Vlecht de vlecht losjes door, tot je niet meer verder kunt. Maak ook dit vlechtje weer vast met een klein rubber elastiekje.

 

Stap 5

Maak het haar aan de buitenkant een klein beetje los. Trek de haarstrengen niet helemaal eruit, maar doe dit subtiel en rustig. Het is belangrijk dat je dit maar aan 1 kant doet.

 

Stap 6

Rol de vlecht op naar het midden van het haar, daar waar het elastiekje zit, zodat de losse strengen naar boven toe komen. Zo krijg je vanzelf de vorm van een kleine haarbloem.

 

Stap 7

Maak de bloem vast met schuifspelden. Je hebt er maar 2 of 3 nodig om een stevige kleine haarbloem te krijgen. Daarna kun je er nog een klein beetje haarspray inspuiten om te zorgen dat het kapsel mooi en lang blijft zitten.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected