Hoe maak je een klein haar strikje in het haar.
03 juni 2019 

Hoe maak je een klein haar strikje in het haar.

Klein haar strikje is lief schattig en vernieuwend eerder hebben wij een blog bericht gemaakt over hoe je een grote haar strik maakt met al het haar. Nu leggen wij uit hoe je een klein strikjeklein haar strikje met het haar maakt in je haar. Als je deze strik kan maken is het natuurlijk heel leuk om te combineren met verschillende looks en stylen. Zelf vind ik een klein strikje het leukst aan de zijkant maar andere creaties met een klein haar strikje is natuurlijk ook heel mooi om te maken. Zo kan je ook een klein haar strikje maken achter in het haar en de overige haren er mooi over heen laten vallen. Maar laten we eerst maar eens  uitleggen hoe je een klein haar strikje maakt aan de zijkant van het haar. Hierna kan je zelf je creaties verzinnen en er alles mee doen.

Klein haar strikje maken

Stap 1

Kam het haar goed uit en maak een staartje aan de zijkant zodat die over de schouder heen kan vallen. Bij pluizig haar is het goed om een haar serum te gebruiken. Zodat je een mooi klein haar strikje kan maken

Stap 2

pak een pluk aan de buitenkant van de zijkant en maak hem een beetje vochtig je kan hiervoor een plantenspray gebruiken met lauw water.

maak met een rubberen elastiekje een hulsje aan de bovenkant van de haar pluk.

Stap 3

Maak met dezelfde pluk nog een hulsje je merk vanzelf dat je een vorm van een strikje krijgt.  Maak de hulsjes wat losse zodat je strik er beter uitziet. Je houd aan de onder kant nog wat haar over die kan je zelf nog moduleren.

zodat je een mooi klein haar strikje kan maken.

Stap 4

Pak onderaan de strik nog een plukje met haar en verdeel die door 2 plukjes de rechter pluk gaat over de rechter huls de linker natuurlijk over de linker huls.

Stap 5

Breng de plukjes naar voren toe en maak die vast met een rubberen elastiekje zoals je ziet onderaan deze video zijn er nog meerdere manieren om deze strik af te maken kijk goed hoe ze het op de video uitleggen.

klein haar strikje

Bekijk nu de video en leer het zelf

Tips voor een klein haar strikje

1 Een kam

2 Een borstel

3 Planten spray

4 Kleine elastiekjes

5 schuif speldjes

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected