Kabelvlecht
19 augustus 2019 

Kabelvlecht

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een 4 strengen vlecht (een kabelvlecht) kunt maken, een kabelvlecht is dus eigenlijk een 4 strengen vlecht. Wil jij deze vlecht ook leren maken? Lees dan verder en volg stap voor stap de instructies.

 

Wat heb je nodig?

  • Kam
  • 2 elastiekjes

 

Stap 1

Als eerste kam je het haar goed door en maak je een mooie staart, daarna verdeel je deze staart in 4 ongeveer gelijke strengen. Je verdeelt eerst de staart in tweeën en daarna deel je deze 2 strengen ook door twee, zodat je 4 strengen hebt.

 

Stap 2

Als je je staart hebt verdeeld, begin je met de 2 middelste strengen, deze leg je eenmaal over elkaar heen. Je hebt nu dus de linker- over de rechterpluk gedaan. Daarna haal je de pluk van uiterst linksbuiten onder de 2 strengen door en dan leg je deze bovenlangs in het midden. Nu heb je een andere pluk aan de zijkant, deze laat je even rusten.

Pak nu de andere buitenste pluk van helemaal rechts, deze doe je onderlangs de 2 strengen en dan bovenlangs naar het midden. De buitenste pluk laat je steeds hangen, deze wordt telkens toegevoegd.

Nu pak je weer de linker buitenste pluk, deze doe je weer onderlangs de 2 strengen en dan weer bovenlangs naar het midden. Je pakt dus steeds de buitenste plukken, die doe je onderlangs de 2 strengen en daarna bovenlangs om in het midden te komen.

Op deze manier ga je door.

 

Stap 3

Als je onderaan bij het puntje bent gekomen, maak je de vlecht vast met een elastiekje en dan is je vlecht klaar!

De techniek is eventjes een handigheidje en je moet er misschien even aan wennen, maar als je een normale 3 strengen vlecht kunt maken, dan moet dit ook zeker kunnen! Het gemakkelijkste is om eerst een staart te maken en dan met de kabelvlecht te beginnen. Met deze vlecht zijn best veel variaties mogelijk. Het leuke van deze vlecht is, dat hij eigenlijk een beetje vierkant is en rondom zie je overal gevlochten haar.

 

Veel succes!

 

Bekijk deze video over hoe je gemakkelijk een kabelvlecht kunt maken:

 

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected