Kabel vlecht

kabel vlecht is een lastige vlecht om te leren. Bekijk daarom eerst het instructiefilmpje op onze website www.vlechten.net De kabel vlecht is een vlecht soort waarbij je 4 gelijke haarstrengen gebruikt. De kabel vlecht is een hele bijzondere vlecht de naam van de vlecht zegt al genoeg over het uiterlijk van de vlecht soort. Dit is een van de moeilijkere vlechten om te leren. Daarom is het belangrijk dat je bij het maken van deze vlecht goed oplet en de stappen goed doorleest en het rustig na gaat doen. De kabelvlecht geeft je uiterlijk een enorme boost het ziet er leuk en stoer tegelijkertijd uit. Je kan de kabelvlecht ook mee invlechten maar ik zou daar maar even mee wachten laten we eerst uitleggen hoe je de basis moet doen voor deze vlecht. Lees rustig verder en wie weet kan jij na het lezen van dit artikel deze bijzondere vlecht maken.

De bijzondere kabel vlecht zelf maken volg dan stap voor stap de instructies

 

Kabel vlecht
www.haar-enzo.nl

 

Stap 1 – de start

Voordat je gaat beginnen is het heel belangrijk dat je het haar goed uitkamt zodat je in een stuk door kan gaan. Maak een strakke staart als je bobbels in het haar krijgt, verwijder je die met een kammetje. Deel de staart in tweeën. Deel elk deel nog een keer in twee delen en kam de delen even goed door.

 

Stap 2 – kruisen

Laat de buitenste twee strengen los hangen en houd de binnenste strengen goed vast. Kruis de twee binnenste strengen over elkaar. Kruis nu drie keer links over rechts. Zorg ervoor dat de strengen niet door elkaar heen kunnen komen.

 

Stap 3 – haar erbij pakken

Houd de strengen in je linkerhand vast met de pistooltechniek en pak een streng van links. Let op! De streng moet van rechts komen dus haal de streng eerst tussendoor! Bij deze stap is het belangrijk dat je heel goed oplet en kijkt wat je aan het doen bent.

 

Stap 4 – de finish

Vlecht de vlecht helemaal af tot het einde en maak de vlecht vast met een elastiekje. Gebruik hier voor een rubberen elastiekje zo kun je de vlecht iets langer door vlechten en een rubberen elastiekje valt er minder snel uit dan een normale elastiek.

 

 

EXTRA TIPS  OM DE KABELVLECHT HELEMAAL AF TE MAKEN

 

  1. Kam het haar goed uit voordat je een staart gaat maken.
  2. Haal de bobbels uit de vlecht met een kammetje.
  3. Verdeel de staart in 4 gelijke strengen.
  4. Maak het vast met een klein rubber elastiekje.
  5. Gebruik een haar serum tegen pluizig haar.

 

Zo maak je een kabel vlecht.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected