Japanse vlecht
16 augustus 2019 

Japanse vlecht

In dit artikel wordt in een paar stappen uitgelegd hoe je een Japanse vlecht maakt. De Japanse vlecht is eigenlijk een vlecht die je over een staart maakt. Wil jij ook deze vlecht kunnen maken? Lees dan verder en leer het in een aantal stappen.

Gemakkelijk een Japanse vlecht maken.

Wat heb je nodig?

  • Haarborstel/kam
  • Elastiekjes
  • Haarspray
  • Plantenspuit

Stap 1

Voordat we beginnen borstel je het haar goed uit, zodat er geen klitten meer in zitten. Als je hebt geborsteld maak je met een elastiekje een paardenstaart van het haar en daarna maak je het haar een beetje nat met de plantenspuit. Het is makkelijker te vlechten als het haar een beetje nat is.

 

 

Stap 2

Je begint met een plukje haar aan de rechterkant van de staart, dit leg je onder de paardenstaart. Houd een lusje vast en vouw de pluk over de staart weer naar de andere kant. Trek het plukje door de lus en trek het aan, kijk op de foto’s hieronder om te zien wat je precies moet doen.

 

 

 

 

 

Als je deze stappen hebt gevolgd, pak je weer een klein plukje aan de rechterkant, dit voeg je toe aan het plukje dat je net hebt vastgemaakt. Dan herhaal je dezelfde stappen die je met het eerste plukje hebt gedaan: je legt de pluk onder de paardenstaart en maak hem weer vast aan de andere kant. Kijk op de foto hier onder om te zien hoe het eruit komt te zien.

 

 

Stap 3

Als je dit plukje ook hebt aangetrokken, ga je hetzelfde steeds herhalen totdat je aan het einde van de staart bent. Zorg ervoor dat je bij elk plukje het haar goed aantrekt! Als je klaar bent maak je de vlecht vast met een elastiekje. Spray de vlecht nog even in met haarlak en dan is je kapsel helemaal klaar!

Veel succes!

Bekijk deze video voor uitleg over een andere vlecht voor in je staart.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected