Hartjes vlecht maken stap voor stap.
29 mei 2019 

Hartjes vlecht maken stap voor stap.

Hartjes vlecht. Deze vlecht word ook weleens hartjes diadeem genoemd, Deze hartjes vlecht breng je gelijk in de liefde sfeer zo kun je erover nadenken om deze vlecht toe te passen Hartjes vlechtop Valentijnsdag. De meeste kinderen vinden deze hartjes vlecht ook super leuk om in hun eigen haar te hebben. Zo voelt elk meisje zich een prinsesje met de aller mooiste haren.

Hoe maak je een hartjes vlecht

Stap 1

Zorg ervoor dat het haar goed uitgekamd is, gebruik hiervoor een plantenspray gevuld met lauw water. Maak het haar niet al te nat dat maakt het vlechten alleen maar moeilijker.

Stap 2

Maak een scheiding door het midden van je haar ongeveer 20 cm naar achteren , dat doe je met behulp van een punt kam, met deze kam zorg je ervoor dat je een mooie scheiding krijgt.

Stap 3

Begin bij de linkerhelft met vlechten je begint onderaan waar de scheiding is afgelopen.

vanuit daar maak je een klein begin. Gebruik voor de hartjes vlecht dezelfde techniek die je gebruikt voor de diadeem vlecht. Maak de rechterkant van het haar vast zodat het niet in de weg gaat zitten.

Stap 4

Vlecht alleen haar mee vanuit de bovenkant, tot aan de zijkant boven het hoofd. Het is het mooiste als Je dunne strengen gebruikt. Let wel op  dat je niets van de onderkant mee gaat vlechten.

Stap  5

Je hebt nu al het haar vanuit de bovenkant mee gevlochten. Je gaat nu de vlecht doorvlechten tot het midden, als je dat hebt gedaan doe je er een klein elastiekje in, als je de vlecht rustig naar het midden brengt zie je dat je eigenlijk al een half hartje hebt gemaakt.

Hartjes vlecht

Stap 6

Je gaat nu beginnen aan de rechterkant. Je doet in het principe precies hetzelfde dan dat je hebt gedaan aan de linkerkant. Je vlecht de vlecht door tot aan het midden. Hier hoef je nog geen elastiekje in het haar te doen.

Stap  7

Pak allebei de kanten en breng zo de vlechten naar elkaar toe. Zo zie je al gelijk dat je een hartjes vlecht hebt gemaakt. Ondertussen haal je het elastiekje aan de linkerkant eruit. en hergebruik je het elastiekje om de linker en rechter vlecht samen te voegen. Je hebt nu een hartje vlecht gemaakt.

Tips voor het maken van een hartjes vlecht

1 Gebruik een planten spray gevuld met lauw water.

2 Kam het haar goed uit.

3 Gebruik een punt kam voor de perfecte scheiding.

4 Houd een klein elastiekje bij de hand.

 

Bekijk deze video voor nog een keer de uitleg om een hartjes vlecht te maken.

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected