Hoe maak je een hartentwist?
23 mei 2019 

Hoe maak je een hartentwist?

Hartentwistvlecht. Het is een creatief en vooral makkelijk kapsel om te maken. Het is een leuk kapsel voor jonge meiden die helemaal opgaan in de laatste modes en trends. Je kunt namelijk van alles met dit prachtige kapsel doen. Je kunt er een romantisch kapsel van maken door er bijvoorbeeld mooie bloemen doorheen te halen. Of je maakt er juist een feestelijk kapsel van door  er een mooie gekleurde strik in te doen. Je kunt de hartentwistvlecht makkelijker bij een vriendin maken dan dat je het bij jezelf doet. Want je kunt de achterkant van je hoofd helaas niet zien en dat is toch wel de plek waar je de hartentwistvlecht maakt. Ben jij benieuwd hoe je in 10 minuten de hartentwistvlecht maakt? Volg dan stap voor stap de instructies.

Benodigdheden.

1Kam

2 rubberen elastieken

4 schuifspelden.

Hartentwistvlecht makenhartentwist

Stap 1

Kam het haar goed uit tot al de klitten uit het haar verdwenen zijn.

Stap 2

Maak een middenscheiding en trek die door naar het oor. Als je dat gedaan hebt, maak je nog een scheiding van oor tot oor. Zo krijg je 2 vlakken, scheid deze haren van elkaar.

Stap 3

Maak de haren die onderin loshangen vast met een elastiek. Zo raak je niet in de war met het vlechten.

Stap 4

Maak 2 gelijke vlechten met de haren die bovenin hangen. Als het goed is, zie je vanzelf hoe je de vlechten makkelijk kunt maken.

Stap 5

Maak de vlechtjes vast met een rubber elastiekje. Pak daarna 1 vlecht en twist die naar boven toe zodat je de 1e huls van een hartje krijgt. Maak de huls vast met 2 schuifspelden zodat het hartje straks goed blijft zitten.

Stap 6

Twist ook de andere vlecht naar boven toe en maak die vast met 2 schuifspelden. Als het goed is, krijg je nu de vorm van een hartje als dat het geval is. Voeg  de overige vlechten naar elkaar toe.

Stap 7

Maak het haar vast met een rubber elastiekje. Mocht je de vlecht op willen pimpen dan kun je dat doen door het einde bijvoorbeeld vast te maken met een grote strik.En je hartentwist is af.

Hartentwist

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected