Haarwaver

De haarwaver is een ideaal product om snel mooie slagen in het haar te krijgen. Het staat super chique voor zowel lang als kort haar. Vroeger werd dit kapsel veel door pin-ups girls en stijliconen van die tijd gedragen, ook Marilyn Monroe heeft korte waves in het haar gehad. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak, of wil je er met de feestdagen super sexy en toch stijlvol uitzien, dan is dit kapsel ideaal. Het is zeker niet moeilijk om bij jezelf te doen. De haarwaver is een hitteproduct, net als een stijltang of krultang, en kan dus het haar beschadigen. Natuurlijk wil je dat voorkomen, gebruik daarom altijd een goed hittebeschermend product. Je kunt die al voor een paar euro aanschaffen bij Action. Lees stap voor stap de instructies hieronder door en ga ook voor een wavey hairstyle.

 

Zo gebruik je de haarwaver

Stap 1

Kam het haar eerst goed uit totdat het klitvrij is. Pluizig haar kun je verhelpen door een haarserum te gebruiken en dat goed door je haar te wrijven.

Stap 2

Het is leuk om een zijscheiding te maken met curly waves. Dat is niet perse nodig, maar geeft je kapsel net iets meer dan de normale waves. Maak een scheiding en laat het haar mooi vallen. Je kunt ervoor kiezen om het haar van elkaar te scheiden en er een elastiekje in te doen voordat je het haar gaat waven.

Stap 3

Voor je het haar in de haarwaver doet kam je het nogmaals uit en doe je er een hittebeschermend product in. Ga pluk voor pluk aan het werk. Neem niet al te grote, maar ook niet te kleine plukken.

Stap 4

Pak een pluk haar en doe die in de haarwaver. Houdt de Waver 10 seconden op de pluk, maak hem dan open en ga verder naar het volgende deel van dezelfde pluk. In de video onderaan het artikel kun je precies zien wat de bedoeling is.

Stap 5

Wave nu ook de rest van het haar. Let op dat je bij de scheiding de haarwaver niet tegen je hoofd aandrukt waardoor je zou kunnen verbranden.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected