Haardonut
25 november 2019 

Haardonut

Een donut in het haar, dat klinkt misschien een beetje raar als je geen idee hebt wat een haardonut is, maar wees gerust, het is geen eetbare donut! Een haardonut is een accessoire dat zorgt voor een perfect gestylde knot. Zo kun je er op een drukke dag stijlvol en chique uitzien in slechts 5 minuten. Er zijn verschillende manieren om een haardonut te dragen. Je kunt er een hoge knot mee maken, boven op het haar, perfect voor kinderen die naar balletles moeten. Maak je met de haardonut juist een lage knot, dan kun je dat ook mooi combineren met een vlecht.

Hoe gebruik je een haardonut?

 

Stap 1

Kam het haar goed uit en zorg dat er geen klitten meer in zitten. Maak het haar daarna een beetje vochtig met een plantenspuit, zodat je makkelijker kunt werken met de haardonut.

 

Stap 2

Maak een hoge staart en zorg ervoor dat je tegelijkertijd het haar mee naar boven kamt,  zodat je geen bobbels meer in je staart hebt. Maak de staart vast met een stevige elastiek zodat hij niet uit kan gaan zakken.

 

Stap 3

Doe de donut in het haar door je staart omhoog te tillen en de donut naar beneden te laten glijden. De donut valt over je elastiek heen, waarna je het haar los kunt laten.

 

Stap 4

Buig met je hoofd naar voren toe en laat het haar over de donut vallen. Verdeel het haar rondom, zodat de donut niet zichtbaar is. Als het haar goed verdeeld is, doe je een elastiekje over de donut heen.

 

Stap 5

Er blijft nu nog een grote pluk met haar over, deze ga je verwerken in een knot. Maak van die grote pluk meerdere kleine plukjes. Je kunt de plukjes oprollen en rondom de knot vast maken, of je maakt van het overgebleven haar een paar losse vlechtjes die je rondom de knot draait.

 

Stap 6

Maak de plukken die je hebt gedraaid of gevlochten vast met schuifspeldjes. Doe dat bij elk plukje of vlechtje apart, zo blijft je knot mooi en langer in model.

 

Tips voor het gebruik van een haardonut

1 Kam het haar goed uit.

2 Maak gebruik van een plantenspuit.

3 Zorg voor een goede elastiek.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected