Haarbloemetjes
01 november 2019 

Haarbloemetjes

Dit is eigenlijk geen vlechtsoort, maar wel een prachtig opsteekkapsel. Dit kapsel is een keer iets anders dan een haarband of een haarspeldje. Bloemetjes in het haar zorgen ervoor dat je geen andere haaraccessoires nodig hebt. Dit kapsel is speciaal voor mensen die het leuk vinden om op te vallen of om er gewoon fantastisch uit te zien. Het fijne aan dit kapsel is, dat je er eigenlijk niet veel voor nodig hebt om zoiets prachtigs te creëren. Iedereen kan dit maken. Leuk om dit kapsel eens te proberen bij je dochtertje, nichtje of buurmeisje. Wil je dit zelf ook kunnen, lees dan verder en leer mooie haarbloemetjes te maken van je haar.

Haarbloemetjes maken

 

Stap 1

Maak een scheiding aan de voorste zijkant van het haar, op ongeveer 1/3 deel van het haar. Kam het haar goed uit. Haarbloemetjes hebben even de tijd nodig.

 

Stap 2

Verdeel het haar in 2 plukken. Van elke pluk ga je een haarbloemetje maken. Je begint met de eerste pluk haar. Als je er met dit stappenplan niet helemaal uitkomt, is het handig om de video onderaan dit artikel erbij te bekijken.

 

Stap 3

Je gaat van je haarplukjes 4 gelijke lusjes maken. Je begint met de eerste lus, daarna draai je het rubberen elastiekje een aantal keren om en maak je vervolgens een tweede lusje naast het eerste.

 

Stap 4

Je hebt nu de helft van een bloemetje gemaakt. Maak nu op dezelfde manier als het eerste en tweede lusje een derde lusje.

 

Stap 5

Je doet nu weer precies hetzelfde, maar zorgt dat je geen haar meer overhoudt. Als je merkt dat het bloemetje niet rechtop staat, schuif je er een speldje in zodat het bloemetje mooi op je hoofd zit.

 

Stap 6

Je hebt nu 1 bloemetje gemaakt. Doe nu precies hetzelfde met de andere haarpluk die er los naast ligt. Als je het mooier vindt om de hele voorkant van het hoofd vol met bloemetjes te maken dan kan dat natuurlijk ook.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected