Haarband vlecht

Haarband vlecht is een leuke en praktische vlecht. Je haren zitten als een haarband over je hoofd heen gevlochten, vandaar ook de naam. Bepaal eerst wat je precies wilt. Je kunt ervoor kiezen om rechts te beginnen, maar links kan ook. Of je maakt een halve haarband vlecht. Dit staat ook heel leuk. Er zijn ook al veel sterren gespot met de haarband vlecht Lauren Conrad heeft de haarband vlecht helemaal ingebracht It girl en reality ster uit The Hills laat zien dat de haarband vlecht helemaal hot is! Zo kun je verschillende dingen doen met de haarband vlecht. Je kan ook een dubbele haarband vlecht maken ik zelf vind de basis haarband vlecht het mooist vooral je het combineert met los haar. Zo blijft het haar niet in je gezicht zitten en kan je heel de dag vooruit met een glamour es look.

Haarband vlecht super hip en leuk om zelf te maken.

Lauren Conrad haarband vlecht

Lauren Conrad

Stap 1 – de start

Bepaal het punt waar je met de haarband vlecht wilt beginnen. Is dit aan de linkerzijde of aan de rechterzijde van je hoofd?
kam het haar voordat je gaat beginnen goed uit zodat je gelijk in een stuk door kan vlechten en geen obstakels krijgt.

Stap 2 – haar scheiden

Maak van oor tot oor een scheiding over je hoofd. Gebruik hiervoor een punt kam deze kam zorgt ervoor dat je de perfecte scheiding krijgt.
Maak de rest van het haar vast in een staart en of knotje wat jezelf het fijnst vind om te doen.

Stap 3 – haar erbij

Als je bepaald hebt aan welke kant je begint pak je het eerste plukje haar. Dit plukje verdeel je in drie kleine plukjes. Begin het eerste stukje als een gewone vlecht. Bij elke pluk die je nu over de andere legt pak je een plukje extra haar mee. Probeer deze plukjes niet te groot te maken maar houdt ze regelmatig van grootte. Dus elke keer dezelfde dikte.

Stap 4 – de finish

Vlecht door met de extra plukjes haar totdat je geen haar meer over hebt. Maak de vlecht af als een gewone vlecht en maak hem vast met een elastiekje. Je ken de vlecht aan de achterkant van je hoofd vast maken met een spelde en het haar van de elastiek en of knot er over heen laten vallen zo krijg je een mooie vlecht.

Tips om de haarband vlecht op zijn allermooist te krijgen

  • Kam het haar goed uit voordat je begint met vlechten.
  • Gebruik een punt kam om de perfecte scheiding te maken.
  • Maak het haar een klein beetje vochtig voordat je gaat beginnen met de haarband vlecht.
  • Gebruik een klein rubberen elastiekje om het vlechtje vast te maken.

De haarband vlecht.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected