Haar touperen
18 november 2019 

Haar touperen

Je haar touperen is vooral handig als je weinig haar hebt, maar het is ook leuk om een vol kapsel te creëren. Getoupeerd haar werd de afgelopen jaren veel gezien op de catwalk in combinatie met veel kleurtjes rondom de ogen van het catwalkmodel. Touperen wordt ook wel het haar teasen genoemd. Toupeer je haar niet te vaak, doe het bijvoorbeeld alleen als je een super vet feest hebt en je wilt een getoupeerd rockkapsel. Je kunt zelf bepalen hoe ver je wilt gaan met het touperen van je haar. Wil je een flinke bos of juist een echte glamourlook? Hier leer je hoe je je haar kunt touperen in 4 stappen.

Haar touperen

Stap 1

Kam het haar eerst goed uit en kam het daarna in het model dat je wilt hebben. Zorg ervoor dat er geen haarproducten in het haar zitten, dat maakt het touperen van je haar moeilijker.

 

Stap 2

Pak steeds een nieuwe lok en kam die van onder naar boven. Gebruik voor het touperen een goede kam. Toupeer de binnenkant van je haar, het is belangrijk dat de buitenkant van het  haar er mooi uit blijft zien. Als je een lok hebt kun je ervoor kiezen om die naar achter te kammen. Zo creëer je een jaren 70 look!

 

Stap 3

Bekijk je look als je al het haar hebt getoupeerd. Vindt je het zo mooi, of is het resultaat toch net iets te extravagant? Wil je een toch net iets minder opvallend kapsel, dan kun je het getoupeerde haar met een borstel of kam een klein beetje naar beneden kammen.

 

Stap 4

Je kapsel is nu af. Wil je dat het langer blijft zitten en het een extra boost geven? Gebruik dan een uitkambare haarspray, die verstevigt het haar en zorgt dat je kapsel de hele avond mooi blijft.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected