Haar tips
15 november 2019 

Haar tips

Iedereen heeft er wel eens last van, een bad hairday. Op zo’n dag ben je vaak gestrest omdat je haar niet in het juiste model wil zitten. Het overkomt iedereen wel eens dat je juist op zo’n moment een afspraak hebt waarvoor je er perfect uit wilt zien en je haar er futloos en droog uitziet.  Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om een bad hair day zoveel mogelijk te voorkomen. Voor mooi en gezond haar zijn veel dingen belangrijk, niet alleen de producten die je gebruikt, maar ook dat je de juiste voeding moet eten en dat je genoeg vitaminen en mineralen binnen moet krijgen. Voor meer haartips en tricks lees je gewoon even verder!

Haartips en tricks

Laten we beginnen bij droog en beschadigd haar. De oorzaken daarvan zijn vaak het stijlen, föhnen en krullen van het haar. Het is daarom belangrijk altijd een hittebeschermend product te gebruiken, zodat je minder schade aan je haar oploopt door deze behandelingen. Een goede tip is niet dagelijks je haar met hitte in aanmerking te laten komen. Droog haar kun je gemakkelijk herstellen, maar daarvoor moet je wel de juiste haarverzorging gebruiken. Gebruik na het wassen een goede conditioner, het liefst eentje tegen droog en beschadigd haar. In slechts 3 stappen kun jij je haar herstellen.

Tips tegen droog en beschadigd haar

Stap 1

Was je haar met een goede shampoo tegen droog en beschadigd haar. Wrijf de shampoo rustig door het haar. Begin aan de bovenkant, ga rustig naar de zijkant en daarna neem je de rest van het haar mee en masseer je de shampoo goed in.

Stap 2

Was de shampoo goed en grondig uit het haar, daarna kun je jouw conditioner in je haren doen. Het werkt het beste als je hetzelfde merk gebruikt voor zowel de shampoo als de conditioner. Dove heeft bijvoorbeeld goede producten.

Stap 3

Maak je haar handdoekdroog, zodat het nog een beetje vochtig aanvoelt en gebruik dan het  pompje van Dove, ‘damaged care’. Kneed dit goed door je hele haar. Het is handig als je je hoofd laat hangen, zodat je ook goed de puntjes mee kunt nemen. In het lijstje hieronder  vindt je nog een aantal producten die jou kunnen helpen je haar te herstellen.

 

Last van pluizig haar ?

Iedereen heeft weleens te maken met pluizig haar dat maar niet glad wil worden. Na een heftige regenbui pluist je haar zelfs vaak zo erg dat je er bijna niets tegen kunt doen. Je kent vast ook de situatie wel dat je ’s ochtends zo`n haast hebt dat je na het douchen snel je haar in een staart doet en weg moet. Bij aankomst op je bestemming besef je pas dat je haar helemaal aan het pluizen is. Wat doe je hier aan?  Er zijn verschillende manieren om pluizig haar te helpen voorkomen. Pluizig haar kan verschillende oorzaken hebben. Chemische haarproducten zoals sommige soorten haarverf zorgen ervoor dat het haar afbreekt en eindeloos door blijft pluizen. Door de hitte van een stijltang of föhn kan het haar snel gaan pluizen en gaat het haar langzaam dood. We raden je dan ook aan om je haar af en toe te laten rusten. Laat het niet te vaak in contact komen met een stijltang of föhn.

 

 

Voor een feest of een belangrijke afspraak kun je natuurlijk wel je haar stylen, föhnen of krullen. Wij raden je dan wel aan om een hittebeschermd product te gebruiken. Dit zorgt er namelijk  zo goed mogelijk voor dat je haar in perfecte conditie blijft. Gebruik tegen pluizig haar een anti frizz product, het liefst met Marokkaanse arganolie.(haar tips)

 

Bij dit product is het aan te raden een kleine hoeveelheid te gebruiken. Na 2 keer drukken heb je genoeg voor je hele haar. Gebruik je meer, dan merk je vanzelf dat je haar vettig wordt en je het eigenlijk voor niets hebt ingebracht.

Tips tegen pluizig haar

Tip 1

Koop een speciale shampoo tegen pluizig haar en liefst van hetzelfde merk ook een conditioner en een haarmasker. Niet alle producten kun je zomaar samenvoegen, vandaar dat hetzelfde merk gebruiken belangrijk is.

Tip 2

Gebruik bij het föhnen van je haar een hittebeschermend product, zodat het haar in goede conditie blijft. Doe je dit niet, dan heb je meer kans dat het haar gaat pluizen en langzaam afbreekt.

Tip 3

Ga niet met kletsnat haar naar buiten als het waait. De wind zorgt er namelijk ook voor dat het haar alle kanten op gaat en daardoor gaat pluizen.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected