Haar stijlen zonder hitte
11 november 2019 

Haar stijlen zonder hitte

Heb je prachtige lange krullen, maar wil je jouw haar wel eens stijl maken? Dat kan natuurlijk met een stijltang of fohn, maar helaas is dit niet zo goed voor je haren. Gelukkig is er een manier om je haar toch stijl te maken, zonder dat je een stijltang hoeft te gebruiken. Wil je lekker gaan slapen en in de ochtend stijl haar hebben? Dat kan! Het enige wat je, voordat je gaat slapen, dan wel moet doen is natuurlijk je haar wassen. En een paar spullen klaarzetten om je haar te stijlen. Koop een haarnetje zoals ze ook gebruiken om pruiken mee te maken. Heel veel schuifspelden en 1 simpele elastiek heb je ook nodig. Benieuwd hoe het moet? Lees dan verder en volg stap voor stap de instructies.

Haar stijlen zonder hitteproduct

 

 

Stap 1

Was je haar goed en maak het daarna met een handdoek niet te droog. Het haar moet vochtig blijven. Wrijf daarna een paar druppels arganolie in het haar.

 

Stap 2

Maak een zijscheiding in het haar. Je kamt het grootste vlak goed uit en tegelijkertijd zorg je er met schuifspelden voor dat het haar strak en stijl op het hoofd blijft liggen. De andere kant maak je vast met een elastiek.

 

Stap 3

Je blijft schuifspelden gebruiken zodat het haar goed blijft liggen. Als je ziet dat er een pluk haar overblijft, kam je die naar de onderkant toe en maak je hem ook vast met schuifspelden.

 

Stap 4

Haal het elastiek uit het haar dat je nog niet gekamd hebt. Pak nu eerst een pluk met haar van de achterkant vandaan en kam die rustig uit naar voren toe. Deze pluk maak je ook vast tijdens het naar voren kammen. Is het niet helemaal duidelijk wat je moet doen, bekijk dan de video onderaan dit artikel.

 

Stap 5

Kam de overige haren uit en breng die naar de zijde die al vast zit met schuifspelden. Maak alle haren vast met spelden tot er geen losse haren meer over zijn.

 

Stap 6

Gebruik een pruiknetje om over het haar te leggen. Als je dat gedaan hebt ben je eigenlijk klaar en kun je gaan slapen. De volgende dag hoef je alleen het netje en de schuifspelden uit je haar te halen en je hebt stijl haar, zonder dat je hiervoor een stijltang hebt gebruikt.

 

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected