Haar opsteken
08 november 2019 

Haar opsteken

Dit artikel is een vlechttutorial over een kapsel waarbij je jouw haar gaat opsteken. Dit is een heel gemakkelijk basiskapsel, het duurt maar 5 minuten om het te maken. Als je een trouwerij hebt of een chique feestje, en je wilt laten zien dat je moeite hebt gedaan voor je haar, lees dan zeker verder!

 

Wat heb je nodig?

  • Borstel
  • Schuifspeldjes
  • Krultang
  • Elastiek
  • Haarlak

 

Stap 1

We gaan beginnen met krullen van het haar. Dit is niet perse nodig, maar is wel aan te raden. Met krullen blijft het kapsel veel beter zitten en het geeft een mooi en romantisch effect. Borstel het haar eerst goed door. Daarna pak je een plukje, wikkel het om de krultang heen en wacht een paar seconden. We willen een beetje slag in je haar krijgen, de krullen hoeven niet perfect te zijn. Na ongeveer 10 seconden haal je je krultang uit je haar. Herhaal dit over heel het haar. Nu ben je klaar om met het opsteken te beginnen.

 

Stap 2

Maak eerst een hoge staart, dit vormt de basis van het opsteekkapsel. Daarna ga je aan de voorkant een paar plukjes lostrekken zodat het er een beetje warrig uitziet. Voor het opsteken gebruik je speldjes. Pak telkens uit je staart een lok en maak daar een soort lus van. Maak de lok vast met een schuifspeldje. Doe hetzelfde bij elke lok: je maakt een lusje naar boven en maakt dit vast aan het hoofd bij het elastiekje. Bij een opsteekkapsel moet je eigenlijk alles op gevoel doen.

 

Stap 3

Als je klaar bent met het opsteken van je staart, lijkt het eindresultaat op een warrige knot. Dit kapsel ziet er heel netjes uit en het lijkt alsof je heel veel moeite erin hebt gestoken, maar eigenlijk is het maar 5 minuten werk. Als laatste spray je haarlak over het kapsel zodat het goed blijft zitten.

 

 

Het kapsel versieren?

Om het kapsel nog leuker en netjes te maken

 

 

kun je er kleine haaraccessoires in doen, zoals bloemetjes en speldjes.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected