Haar kleuren
04 november 2019 

Haar kleuren

Veel mannen en vrouwen laten hun haar verven. Misschien wil je wel eens wat anders dan je eigen haarkleur, we experimenteren met kleuren om te kijken wat ons het beste staat. Vooral vrouwen hebben hier last van. Logisch eigenlijk, want wij vrouwen houden ervan om in het middelpunt te staan. En een nieuwe haarkleur of een vernieuwd kapsel is hier voor de perfecte oplossing. Er zijn verschillende manieren om je haar te kleuren. De manier die we in dit artikel uit gaan leggen is de makkelijkste manier van verven. Je koopt gewoon een paar pakjes haarverf bij Kruidvat, Trekpleister of Action. Het is belangrijk dat je meerdere potjes koopt voor een betere dekking en de perfecte kleuring.

Zelf je haar kleuren

 

Stap 1

Voordat je het haar gaat kleuren is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft. Trek oude kleren aan en leg een oude handdoek klaar om je haar na afloop mee te drogen.

 

Stap 2

Maak een middenscheiding in het haar en begin met verven vanaf de scheiding. Als het goed is, staat dit ook zo aangegeven op de verpakking van de haarverf, maar het kan per soort verschillen.

 

Stap 3

Je kunt het haar verven door je handen te gebruiken, of met een kwastje dat je over je haar strijkt. Maak steeds nieuwe scheidingen zodat je al het haar goed kunt verven.  Als je alle scheidingen hebt geverfd, ga je langzaam plukjes haar erbij pakken en verven. Doe dit per kant.

 

Stap 4

Als je al het haar hebt geverfd, ga je er nog een aantal keer doorheen met een kam of borstel, zodat alle verf goed over je haar verdeeld is. Daarna masseer je de verf goed in het haar en laat je het 30 tot 40 minuten intrekken.

 

Stap 5

Spoel het haar goed uit onder de douche en gebruik daarna een goede conditioner.

 

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected