Haar invlechten
28 april 2019 

Haar invlechten

Wat gaan we behandelen?

Basis vlechten

Speciale vlechten

Overige vlechten

Leer haren invlechten bij Vlechten.net. Bij Vlechten.net kunt je vele soorten speciale vlechten onder de knie te krijgen. Wil je eens iets nieuws met je haar proberen, dan ben je dus bij Vlechten.net aan het juiste adres. De verschillende vlechten worden uitgelegd met behulp van video’s, foto’s en uitgebreide instructies.

Haar invlechten met verschillende technieken.

Vlechten.net heeft alle verschillende soorten vlechten ingedeeld in 3 categorieën: basis vlechten, speciale vlechten en overige vlechten.

Basis vlechten

De waterval vlecht

De waterval vlecht ziet er heel cool en complex uit, maar het is makkelijker om zelf te doen dan je denkt. Dit wordt een vlechttechniek genoemd, maar je zou het ook een soort knooptechniek kunnen noemen. Waar je vooral op moet letten is, dat je de juiste streng op het juiste moment los laat hangen. In het begin kan het lastig zijn, maar als je je deze techniek eenmaal eigen hebt gemaakt, dan heb je er veel plezier van. Op de waterval vlecht ga je vast veel leuke reacties krijgen! Even blijven oefenen dus! Voordat je het weet kun jij zelf ook deze bijzondere vlecht maken. Deze vlecht kun je helemaal naar je eigen smaak maken, zo kun je bijvoorbeeld de loshangende strengen van de waterval vlecht mooi krullen, zodat je een sprookjesachtige look krijgt. Gebruik je fantasie en maak er iets moois van.

Stap voor stap de waterval vlecht maken

Stap 1 – de techniek

Voor dit kapsel gebruik je de techniek van de invlecht. Vanuit de invlecht laat je telkens een streng haar naar beneden vallen. Zo krijg je een echte waterval look. Laat de persoon van wie je het haar doet de strengen goed vastpakken dan kun je aan een stuk door vlechten.

Stap 2 – De start

Borstel het haar en zorg dat er geen klitten in zitten. Bepaal daarna waar je de vlecht wilt maken. Begin bij de bovenste pluk haar en verdeel deze in drieën. Zorg ervoor dat de strengen dezelfde dikte hebben, dat maakt het eindresultaat een stuk mooier.

Stap 3 – Haar erbij pakken

Begin deze vlecht zoals je normaal gesproken zou doen, met drie plukken. Start met de rechter haarstreng en vlecht drie slagen. Als je naar de linker streng gaat (het deel het dichtst bij het midden van het hoofd) voeg je meer haar toe. Op dezelfde manier als bij de Franse vlecht.

Stap 4  – Goed opletten

Nu wordt het wat lastiger. Nadat je de Franse invlecht slag hebt gevlochten, pak je de streng in je linkerhand – nu in het midden – en laat je de rechter streng naar beneden hangen. Daarna pak je een plukje haar ernaast dat je weer over het midden vouwt.

Op de foto hiernaast zie je een perfecte schuine waterval vlecht. Deze waterval vlecht ziet er moeilijker uit dan het daadwerkelijk is. Als je eenmaal doorhebt hoe het moet, vlecht je de waterval vlecht in een stuk door.

De visgraat vlecht

De visgraat vlecht is een vlecht met een eigen techniek. Dit kapsel ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan deze vlecht leren. Belangrijk is dat je bij deze techniek de strengen goed onder controle houd, je vlecht namelijk met vier strengen. Doordat je met deze vier strengen vlecht, krijg je de specifieke  visgraatstructuur waar de vlecht zijn naam aan te danken heeft. Verder moet je vooraf bepalen of je een grove of een fijne visgraat wilt maken. Hiermee moet je rekening houden bij het bepalen van de dikte van de haarstrengen. Je hebt verschillende mogelijkheden om met de visgraat vlecht te variëren, je kunt de visgraat vlecht vanaf de bovenkant mee invlechten om een Franse visgraat vlecht te maken. Hierbij pak je eerst wat grotere haarstrengen en stap je daarna over naar wat dunnere haarstrengen. Deze Franse invlecht is een van de makkelijkste vlecht soorten. Voordat je gaat variëren met deze vlechttechniek, moet je eerst zorgen dat je de basis van de techniek goed beheerst. Pas dan kun je allerlei andere leuke dingen met je haar doen. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je de visgraat vlecht moet maken.

Maak nu zelf ook de visgraat vlecht

haar invlechten 2

Stap 1 – de start

Pak al je haar bij elkaar en verdeel het in twee gelijke delen. Kam je haar met een kam voor een nette vlecht. Wil je een nonchalant effect? Kam je haar dan met je handen.
Bij pluizig haar kun je het beste eerst een haar serum gebruiken voordat je de visgraat vlecht gaat maken.

Stap 2 – haar erbij pakken

Pak een plukje haar vanuit de buitenkant van links of rechts en sla het bovenlangs naar de andere kant. Pak het nieuwe plukje samen met de rest van dat deel van je haar en trek de streng goed aan. Herhaal de vorige stap op dezelfde manier, maar nu vanaf de andere kant. Blijf net zo lang de stappen herhalen totdat je vindt dat de vlecht lang genoeg is. Voor een fijne visgraatvlecht maak je de plukjes zo dun mogelijk. Wil je een grovere visgraatvlecht? Maak de lokjes dan wat dikker.

Stap 3 – de finish

Als je de vlecht lang genoeg vindt, dan maak je de visgraat vlecht goed vast met een elastiekje. Spray er wat haarlak over zodat de vlecht goed blijft zitten. Je kunt de visgraat vlecht natuurlijk ook nog een beetje versieren, door er bijvoorbeeld een haar strikje of een ander accessoire in te doen.

Speciale vlechten

De zigzag vlecht

Zigzag vlecht is een vlecht die van boven naar beneden in een zigzag over je hoofd wordt ingevlochten. Het is een heel mooi gezicht als deze vlecht eenmaal klaar is, maar je moet de techniek van de diadeem vlecht goed onder de knie hebben. Zonder voldoende voorkennis van die techniek kan het best pittig zijn om deze bijzondere vlecht te maken. De zigzag vlecht wordt ook wel eens gezien als de s vlecht, ze hebben dezelfde vlecht techniek en zien er even goed uit. De zigzag vlecht is een mooie en bijzondere vlecht die je voor verschillende gelegenheden in je haar kunt maken. Deze vlecht is leuk voor alle leeftijden, het geeft een sprookjesachtige look en laat je er de hele dag goed uitzien. Lees de instructies goed door en maak de vlecht na.

haar invlechten 9

Stap 1 – de start

Begin net als bij de diadeem vlecht aan de rechter- of linker zijkant van je hoofd, net boven je oren. Dan kam je eerst het haar goed uit tot er geen klitten meer in zitten. Daarna maak je het haar een klein beetje vochtig met behulp van een plantenspuit. Bij pluizig haar wordt een haar serum geadviseerd.

Stap 2 – haar erbij pakken

Pak drie dunne strengen. Je maakt eerst twee slagen voordat je weer haar erbij gaat pakken. De strengen moeten gelijk zijn om een mooi eindresultaat te krijgen.

Stap 3 – de bocht

Pak nu van de voorkant wat haar erbij en vlecht door tot net boven je oor. Hier maak je een bocht. Je pakt nu haar bij vanaf net onder de voorgaande vlecht. Nu vlecht je door naar je andere oor. Probeer de strengen stevig aan te trekken, dit zorgt ervoor dat je een mooiere zigzag vlecht krijgt.

Stap 4 – de finish

Maak nu weer een bocht. Je pakt weer haar erbij vanaf net onder de voorgaande vlecht. Als je merkt dat het krap wordt, dan vlecht je de rest gewoon af. Maak je haar vast met een elastiekje, of kies naar je eigen smaak een andere manier om vast te maken.

haar invlechten 8  haar invlechten 7

haar invlechten 6     

Zo maak je de zigzag vlecht.

De twist vlecht

Twist vlecht  is een leuke vlecht variant. De draai, ‘de twist’ kun je mooi terugzien in de uiteindelijke vlecht. Bij deze vlecht is het belangrijk dat je de strengen goed opdraait, voordat je begint met invlechten. Als je deze techniek eenmaal door hebt, kun je verschillende leuke twisten maken in het haar. De twist vlecht geeft een chique stijlvolle look en is daarom het ideale kapsel voor bijvoorbeeld een belangrijke zakelijke afspraak. Je kunt deze techniek voor verschillende gelegenheden gebruiken. Deze vlecht is erg populair onder Amerikaanse sterren, er zijn al vele twist vlechten op de rode loper gespot. Nu kun je de twist in de vlecht zelf ook leren. Lees dit artikel rustig en zorgvuldig door en probeer de twist vlecht daarna zelf ook te maken.

De twist in de twist vlecht maken leer je hier!

twist

Stap 1 – de start

Kam eerst je haar goed door en maak daarna een hoge paardenstaart. Probeer alle bobbeltjes in het haar weg te kammen en doe er daarna een elastiek omheen. Maak dan drie gelijke strengen. Draai de streng in je linkerhand zo strak mogelijk op. Zo blijft de twist vlecht mooier en langer in model zitten.

Stap 2 – doorslaan

Sla de haarstreng nu tussen de twee andere door, zoals bij een drie strengen vlecht. Houd de ene streng, die nu in je linkerhand komt te liggen, even goed vast. Probeer de andere 2 strengen niet door de linker haarstreng te mengen, de strengen moeten echt goed uit elkaar blijven.

Stap 3 – indraaien

Draai nu de twee strengen die in je rechterhand liggen naar binnen toe. Draai daarna de streng die in je linkerhand ligt opnieuw in. Vlecht dan door, maar zorg dat je steeds alles goed blijft indraaien! Het indraaien is bij de twist vlecht techniek echt heel belangrijk.

Stap 4 – de finish

Vlecht de draaivlecht tot onderaan helemaal af. Maak de vlecht aan het einde goed vast met een elastiekje en laat hem daarna los. Nu zie je pas het eindresultaat! Het is een mooi gezicht en helemaal niet moeilijk om te maken. Een leuke vlecht om de hele dag mee te stralen!

Overige vlechten

Cornrows

Cornrows zijn smalle gevlochten rijen. Vanwege hun maïs achtige structuur worden deze vlechten ook wel cornrows genoemd. Cornrows komen oorspronkelijk uit Afrika, maar worden ook in Amerika veel gedragen, zowel door mannen als vrouwen. In het begin is het lastig om al die haarstrengen goed onder controle te krijgen. Cornrows zorgen voor een stoere look, hip hop dansers dragen ze daarom vaak. Het resultaat is mooier als je hiervoor de onderhandse vlechttechniek gebruikt. Mensen die last hebben van pluizig haar, kunnen het beste eerst een klein beetje haar vet in het haar doen, zo blijven de cornrows mooi en langer op het hoofd liggen. Gebruik niet te veel haar vet, want het is moeilijk weer uit het haar te wassen.

Cornrows maken met een speciale vlecht techniek

haar invlechten cornrows

Stap 1 – de start

Begin met het maken van een rechte midden scheiding. Maak naast de midden scheiding nog een scheiding.
Kam de haar plukken goed uit voordat je gaat beginnen met vlechten. Doe een klein beetje haar vet in het haar zodat de cornrows langer en mooier op het hoofd blijven liggen.

Stap 2 – haar erbij pakken

Vlecht vier rijtjes aan de bovenkant van je hoofd. Dit is de makkelijkste manier om de rijtjes mooi in te vlechten. Je gebruikt hiervoor de onderhandse vlechttechniek. Trek de strengen goed aan, vlecht niet te snel, maar rustig en geconcentreerd.

Stap 3 – de finish

Vlecht nu alle rijtjes af en eindig achter je oren. Je ziet dat de cornrows mooi op het hoofd liggen. Je kunt de cornrows als je dat wilt nog versieren door bijvoorbeeld kraaltjes in het haar vast te maken. Vooral bij kinderen geeft dit een heel leuk effect.

De hartjes diadeem vlecht

Bij de hartjes diadeem vlecht je een hart in het haar. Je bepaalt eerst het beginpunt. Dat beginpunt is bepalend voor een mooie vlecht. Verder gebruik je gewoon de technieken die je geleerd hebt in het hoofdstuk over de diadeem techniek. Een hartjes diadeem vlecht is natuurlijk super leuk om in het haar te maken voor verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld voor Valentijnsdag.  Met een leuk hartje in je haar kun je laten zien dat je echt verliefd bent! Je kunt het hartje bijvoorbeeld ook nog vastmaken met een leuk gekleurd lint of een mooie strik. Met zo’n mooi kapsel val je direct op en zie je er de rest van de dag super leuk uit. het begin van deze vlecht is een beetje lastig, het is daarom belangrijk dat je eerst de basis diadeem vlecht goed beheerst voordat je aan de hartjes diadeem gaat beginnen.

Hartjes diadeem vlecht een leuke vlecht in een paar stappen leren maken

hartje diadeem vlecht

Stap 1 – de start

Voordat je gaat vlechten kam je het haar goed uit en maak je het een beetje vochtig of doe je er een klein beetje haargel in. Zo maak je het vlechten een stuk makkelijker voor jezelf en ziet het eindresultaat er veel mooier uit. Begin aan de voorkant van je hoofd met twee diadeem vlechten. Een vlecht loopt naar links, een vlecht loopt naar rechts.

Stap 2 – de bocht

Maak een diadeem vlecht met een mooie bocht tot achter je oren. Daarna vlecht je verder met een normale vlecht.

Stap 3 – Bij elkaar brengen

Doe hetzelfde aan de andere kant van je hoofd. Breng daarna de vlechtjes aan de achterkant bij elkaar. Vlecht ongeveer dezelfde dikte haarstrengen mee, zo krijg je een gelijke vlecht en een perfect hartje in het haar.

Stap 4 – de finish

Maak de vlechten vast met een elastiekje en je hartjes diadeem vlecht is klaar. Natuurlijk kun je het einde van de hartjes diadeem vlecht helemaal afmaken door het haar vast te maken met een mooi lint en/of haar strikje.

Veel vlechtplezier!

In dit filmpje wordt nog eens uitgelegd hoe je een hartjes diadeem vlecht maakt.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected