Geknoopte paardenstaart
25 oktober 2019 

Geknoopte paardenstaart

Een geknoopte paardenstaart maken kun je natuurlijk gemakkelijk zelf doen. De geknoopte paardenstaart zie je niet heel veel in Nederland en dat is best jammer, want wat is het een prachtig kapsel voor schoolgaande kinderen. Dit kapsel ziet er een stuk moeilijker uit dan dat het daadwerkelijk is. Als je eenmaal de techniek onder controle hebt, kun je de geknoopte paardenstaart in een paar minuten maken. Net zoals de laddervlecht lopen de strengen mooi en gelijk naar beneden toe. Het leuke aan dit kapsel is, dat je de geknoopte paardenstaart nog kunt pimpen. Dit doe je bijvoorbeeld met een strikje of ingedraaide diamantjes. Ben je benieuwd hoe je de geknoopte paardenstaart eenvoudig zelf kunt maken? Lees dan verder.

Benodigdheden

  • Kam
  • Borstel
  • Grote elastiek
  • Rubber elastiekje
  • 2 hele kleine klemmen
  • Plantenspuit

Stap 1

Kam het haar goed uit tot alle klitten uit het haar zijn. Maak het haar tegelijkertijd een klein beetje vochtig, hiervoor gebruik je de plantenspuit.

 

Stap 2

Maak een hoge paardenstaart in het haar. Gebruik hiervoor een borstel of kam, zodat er geen bobbels in het haar komen. Met een goede elastiek maak je de paardenstaart vast.

 

Stap 3

Kam het haar van de paardenstaart nogmaals uit. Zo kun je de lusjes voor dit kapsel beter en sneller in het haar vast maken.

 

Stap 4

Pak vanuit de onderkant boven in de staart 2 dunne strengen en breng die terug naar voren. Breng de 2 strengen naar elkaar toe en maak er een knoopje van, zoals je ook doet bij veterstrikken.

 

Stap 5

Trek de strengen stevig aan, laat de strengen rustig naar benden glijden en maak ze vast op de staart met de kleine klemmen. Mocht het niet helemaal duidelijk zijn, bekijk dan de video onderaan dit artikel.

 

Stap 6

Herhaal stap 4 en stap 5. Let er wel op dat de nieuwe strengen bij de oude strengen terug komen in de klemmen. Als laatste maak je de geknoopte paardenstaart vast met een rubber elastiekje.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected