Franse vlecht

Franse vlecht is de bekendste vlecht en deze wordt veel gedragen. Het is in de basis gewoon een invlecht. Maar omdat het een vlecht is die het hele hoofd omvat is het een kapsel op zich geworden. De Franse vlecht kan je ook op verschillende manieren maken je kan zelf kiezen of je dikke of dunnen haarstrengen pakt om mee in te vlechten. De Franse invlecht is een van de makkelijkste vlechten waar je veel combinaties mee kan maken voor deze vlecht gebruik je de bovenhandse vlecht techniek. De Franse invlecht kan je leuk opleuken met verschillende accessoires zo heb je leuke bloemen, bandjes, klemmetjes. Draaispelden. Je kan de Franse vlecht ook heel mooi maken door er een mooi lint door heen te vlechten.

Een mooie Franse vlecht maken in een paar stappen.

Franse vlecht

Stap 1 – de techniek

Gebruik de techniek van de invlecht. Je zorgt er eerst voor dat je al het haar goed uitkamt zodat je in een keer door kan vlechten.  Gebruik een haar serum om pluizig haar tegen te gaan. Voor je begint kan je het haar een klein beetje vochtig maken dat vlecht een stuk makkelijker. En zo blijft de Franse invlecht een stuk beter zitten.

Stap 2 – de start

Maak een begin aan de voorkant van je hoofd. Maak van de streng een driehoekvorm en verdeel het in drie gelijke strengen. Nu maak je de eerste vlechtslag. Pak daarna rechts een streng haar erbij met je punt kam en voeg de streng toe aan de rechter pluk. Zorg ervoor dat je de drie strengen haar in je linkerhand kunt vasthouden. Dan heb je een hand vrij om telkens een streng te pakken.

Stap 3 – haar erbij pakken

Doe hetzelfde aan de andere kant van je haar en pak het over naar je rechterhand om de strengen vast te houden. Houd je linkerhand vrij om een plukje haar toe te voegen aan de streng. Ga door totdat je onderaan geen haar meer over hebt. Vlecht de invlecht rustig in en concentreer je op het bij pakken van het haar.

Stap 4 – de finish

Herhaal de vorige stappen tot in je nek en ga verder in een normale vlecht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een staartje. Om je haar lang mooi te houden kun je haarlak gebruiken. Om je Franse invlecht een extra bite te geven dan kun je het natuurlijk leuk versieren met een bloem of strikje. Zo mak je jou Franse Invlecht helemaal eigen.

EXTRA TIPS VOOR DE FRANSE VLECHT

  • Kam het haar goed uit voordat je begint met vlechten.
  • Maak het haar een beetje vochtig zo gaat het vlechten een stuk makkelijker.
  • De haar strengen van de Franse invlecht kan je los en vast invlechten. Losse Franse invlecht is mooier maar een strakker Franse vlecht blijft langer zitten.
  • Om de Franse vlecht langer in model te laten zitten kun je er een kleine beetje haarspray in spuiten.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected